SP: Robert Kranjec najdaljši v kvalifikacijah


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Na jutrišnjo tekmo svetovnega pokala v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu so se preko kvalifikacij uvrstili trije slovenski orli. Najboljši je bil kljub padcu pri doskoku Robert Kranjec, ki je pristal kar pri 211.5 metrih.

Kranjec je v kvalifikacijah izvedel zelo dober polet in poletel vse do 211.5 metrov. Pri doskoku mu je zarobilo desno smučko in tako je padel še pred linijo padca. Kljub temu je zbral največ točk od naših, v tistem trenutku je bil tudi najdaljši med vsemi. Do takrat najdaljšega, Finca Janneja Happonena (zmagovalec kvalifikacij) je preskočil za en meter. Odlično je v kvalifikacijah poletel tudi Jernej Damjan, ki je pristal pri 197.5 metrih, rutinirano pa se je na jutrišnjo posamično tekmo prebil še Jurij Tepeš s 181.5 metri.
Žal se je nastop povsem ponesrečil debitantu Petru Prevcu, ki je v drugi seriji za trening postavil osebni rekord pri 179.5 metrih, v kvalifikacijah pa je nato plačal davek neizkušenosti in je pristal pri 115 metrih. Prekratka sta bila tudi Matjaž Pungertar s 153.5 metri in Tomaž Naglič (145 metri), malo pa je zmanjkalo Roku Zimi, ki je pristal pri 164.5 metrih. V drugi seriji za trening je poletel še deset metrov dlje, kar je njegov osebni rekord. Tržičan je za svojo prvo uvrstitvijo na tekmo svetovnega pokala v smučarskih poletih zaostal za dve mesti.

Jutri denimo v konkurenci ne bomo videli tudi svetovnega rekorderja, Björna Einarja Romörna. Robert Kranjec je na koncu osvojil četrto mesto med kvalifikanti, Damjan si je delil peto z Gregorjem Schlierenzauerjem, Tepeš pa je bil 21.

Posamična tekma se prične jutri ob 16.00 uri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf :. Kvalifikacije


Leave a Comment