SP: Skakalci zaključili uspešen slovenski dan


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Avstrijski smučarji skakalci so dobili tudi predzadnjo ekipno tekmo svetovnega pokala v Lahtiju. Na stopničkah so jim družbo delali Norvežani in Poljaki, naši pa so bili zelo dobri peti.

V eni lepših tekem v Lahtiju v zadnjem času so naši smučarji skakalci pokazali zelo dobre skoke in v ostri borbi med Nemčijo, Poljsko in Slovenijo tokrat potegnili krajši konec. A še vedno so osvojili zelo dobro peto mesto, zasluge pa gredo ponovno Jerneju Damjanu, Juriju Tepešu, Petru Prevcu in Robertu Kranjcu. Tistim torej, ki so na svetovnem prvenstvu osvojili bronasto odličje na ekipni tekmi. Naši štirje so premoč danes priznali Avstrijcem v postavi Schlierenzauer, Koch, Kofler in Morgenstern, drugi so bili Norvežani v postavi Bardal, Evensen, Jacobsen in Hilde, presrečni tretji pa Poljaki – od mladega Byrta preko Zyle in Stocha do veterana Malysa, ki bo 26. marca v Zakopanah imel eno najbolj spektakularnih poslovilnih tekem v zgodovini smučarskih skokov. Na četrtem mestu so bili Nemci. Naše je do točk ločilo manj kot 30 točk. Za našo četverico so končali Finci na krilih zadnjih skokov Janneja Ahonena, ki se bo jutri na posamični tekmi dokončno poslovil od aktivnega skakanja.

Danes smo skakali sproščeno, odločno. Res so vsi naši dobro poskakali. Poljaki in Nemci so se nam malo oddolžili za svetovno prvenstvo, a videlo se je, da smo bili vseskozi skupaj. Izstopala sta le Freund in Malysz, ki sta na koncu tudi prevesila tehtnico,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Zupan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti :. Uradni rezultati


Leave a Comment