SP: Drugič v karieri slavil Tino Edelmann

Drugo tekmo nordijskih kombinatorcev v finskem Kuusamu je zaznamoval premočan veter, zato se tekmovalci niso podali na skakalnico. Pravila namreč omogočajo uporabo provizorične serije, ki so jo kombinatorci izpeljali v petek.

Tako se je na deset kilometrsko tekaško preizkušnjo prvi podal Nemec Tino Edelmann, 16 sekund za njim sta startala Finec Janne Ryynaenen in Maxime Laheurte. Slovenska predstavnika Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta imela 27. in 28. izhodišče z nekaj manj kot tremi minutami in pol zaostanka.


Tino Edelmann je vodil od starta do cilja tekaške preizkušnje [foto: GEPA]

Edelmann je uspel odbiti vse napade tekmecev in se v cilju veseliti druge zmage v karieri. Osem sekund za njim je ciljno črto prečkal Ryynaenen, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je prebil Japonec Akito Watabe. Včerajšnji zmagovalec Norvežan Magnus Krog se je tokrat moral zadovoljiti s šestim mestom, zmagovalec lanskega svetovnega pokala Francoz Jason Lamy Chappuis pa z devetim.

Z izkupičkom tega vikenda sem izredno zadovoljen. Nisem si predstavljal, da bom Kuusamo zapustil v rumeni majici vodilnega, zato se bom potrudil, da jo čim dlje nosim,” je razmišljal današnji zmagovalec.

Naša kombinatorca sta na teku nekoliko izgubila in tako ostala brez želenih točk svetovnega pokala. Jelenko je bil 37., Berlot pa 42. Ekipa se sedaj vrača v domovino, kjer bo na Pokljuki opravila tekaški trening, v Ramsauu pa bo trenirala na skakalnici. Na naslednjo postajo svetovnega pokala v norveški Lillehammer se bo odpravila v četrtek.

Ker so nam skoke odpovedal zaradi vetra, so obveljali rezultati iz provizorične serije, kjer pa nismo nastopili tako kot znamo. V teku pa zaenkrat še nismo tako močni, da bi lahko pridobivali mesta. Še vedno smo močnejši v skakalnem delu, kjer se nam včeraj ni izšlo. Danes pa ni bilo možnosti popravnega izpita,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo


Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment