SP: Šved do zmage, Bauer med trideseterico v Ruhpoldingu


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonci so se od Bavarske za leto dni poslovili z zasledovalno preizkušnjo. Najboljše je svoj položaj izkoristil Šved Björn Ferry, ki se je z osme štartne pozicije povzpel na vrh. Po lestvici je za deset mest napredoval Klemen Bauer, ki se je uvrstil na 30. mesto.

Ferry je zadel vseh dvajset tarč in za 4,9 sekund ugnal drugouvrščenega Francoza Martina Fourcada. Ta je bil drugi že na šprintu, danes pa je pustil nepokriti dve tarči (0,1,1,0). Nemec Michael Greis, sedmi s šprinta, je bil tretji, čeprav je na veliko veselje domačih navijačev po zadnjem obisku strelišča vodil. Tekaško ni zdržal tempa do cilja in je kljub stoodstotni strelski statistiki moral prepustiti dve najvišji stopnički konkurentoma s Švedske in Francije. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Tarjei Boe se je moral zadovoljiti s četrtim mestom (0,1,0,1).

Slovenske barve je tokrat branil le Ihanec, ki je na šprintu osvojil 41. mesto, danes pa je na račun le dveh zgrešenih tarč (0,0,1,1) bistveno popravil dosežek. “Začel sem dobro, tako tekaško kot strelsko. Glede na le dve zgrešeni tarči sem računal še z višjim napredovanjem, vendar tukajšnje strelišče ne odpušča niti najmanjših napak, kar se je pokazalo tudi pri najboljših. Prav gotovo pa sem naredil popravni izpit glede na šprint. Vedel sem, kaj je bilo takrat narobe, zato sem si ves čas v glavi dopovedoval pravilen postopek za uspešno strelsko predstavo … namerilna naprava, merek, prst. Očitno prihajam k sebi, saj se mi spet vzpenja tekaška forma in se že veselim naslednjih tekem, kjer bomo spet nastopili s štafeto,” je v uspešno nadaljevanje sezone prepričan Bauer.

Večji del moške reprezentance bo prispel na naslednje prizorišče svetovnega pokala v italijansko Anterselvo/Antholz v torek, z izjemo Klemna Bauerja in trenerja Tomaša Kosa, ki bosta odšla pod južnotirolske vršace že danes po ženski tekmi. Tam se jima bo predčasno pridružil tudi rekonvalescent Janez Marič. Po predvidevanjih bo moška ekipa spet nastopila v popolni postavi, saj je Jakov Fak danes na Pokljuki lahko že opravil konkretnejši trening.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment