SP: Teja Gregorin 12., zmaga Bergerjeve


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Po včerajšnji zmagi Larsa Bergerja je na današnjem ženskem šprintu v nemškem Ruhpoldingu stopila na zmagovalni oder še njegova sestra Tora Berger. Zmago si je priborila s hitrejšim tekom od drugouvrščene Nemke Henklove. Teja Gregorin je z eno zgrešeno tarčo (0,1) prišla do 12. mesta.

Dobro ekipno bero slovenskega biatlona sta zaokrožili še Andreja Mali z 22. mestom (0,0) in Tadeja Brankovič Likozar z 29. mestom (1,1) in obenem njeno najboljšo uvrstitvijo sezone.

Tekaško se v Ruhpoldingu ne počutim najboljše in vem, da to ni tista prava forma. Strelsko predstavo sem želela zaključiti z ničlo, vendar sem za trenutek počakala pri zadnjem strelu stoje in žal zgrešila. Lepo je bilo spet streljati z mojo staro puško, saj je morala nova po včerajšnjem treningu spet na pregled k puškarju, ker še vedno ni stoodstotno funkcionirala. Lahko bi bilo tudi bolje, vendar je tudi tak izkupiček zadovoljiv. Upam, da se bom dobro počutila tudi na zasledovanju in čim več zadela stoje,” je napovedala Teja Gregorin, ki še vedno ostaja med prvo deseterico skupne razvrstitve svetovnega pokala.

Andreja Mali je svojo predstavo ocenila kot uspešno: “Začela sem hitro, vendar sem imela po dveh krogih že pošteno trde noge in tako je težko dobro odpeljati spuste, ki so tukaj precej pomembni. Važno je bilo, da sta najtežja klanca ostala trda, saj mi to ustreza. Streljala sem nekoliko bolj počasi in morda na ta račun izgubila tudi kakšne sekunde, vendar sem bila raje bolj zanesljiva. V Ruhpoldingu pred tem še nisem bila med prejemnicami točk, zato sem z zadnjima tekmama lahko zadovoljna, pa tudi spremenjena proga mi očitno bolj ustreza.

Čeprav je kazalo, da bo proga mehkejša, kar mi niti približno ni pisano na kožo, je kar dobro zdržala in ostala trda na ključnih delih. Odločitev, da izpustim tekme v Oberhofu in jih nadomestim s treningom na Pokljuki, se je očitno obrestovala. Tako tek kot streljanje sta se izboljšala in predvsem za hitrejši tek sem še toliko bolj vesela. Upam, da postanem še hitrejša. Nič ti ne pomagajo dobri strelski dosežki, če v teku ne moreš nikamor,” je bil komentar Tadeje Brankovič Likozar.

Drugo zmago sezone je Bergerjeva osvojila le z 1,1 sekundo prednosti pred prav tako strelsko natančno Nemko Andreo Henkel. En obisk kazenskega kroga, ki jo je stal prvega mesta, si je privoščila še druga nemška biatlonka Magdalena Neuner in bila uvrščena na najnižjo stopničko. Še drugič zapored je na osmem mestu pristala Kaisa Mäkäräinen in ohranila vodilni položaj v trenutnem skupnem seštevku svetovnega pokala.

Uroš Velepec je ostal na realnih tleh: “Teja ostaja konkurenčna v teku in to je dobra uvrstitev, ni pa presežek. Takšne predstave je sposobna na vsaki tekmi, za stopničke pa bo potrebno narediti nekaj posebnega. Po težavah s puško je bila to končno spet ena normalna tekma brez nervoze in napetosti. Ima spodobno izhodišče pred jutrišnjo tekmo in tega bo potrebno izkoristiti. Prav tako pa tudi edini naš tekmovalec med moškimi, Bauer. Njegov tek je iz tekme v tekmo boljši, le enako količino truda in energije bo moral usmeriti tako v streljanje kot v tekaški del. Če bo vse potekalo v skladu s pričakovanji, mora izboljšati uvrstitev.

Bavarski biatlonski teden bosta jutri sklenili zasledovalni preizkušnji. Ob 13.15 uri moška in ob 15.15 uri še ženska.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Šprint (ž)


Leave a Comment