SP: Tina Maze 13., Maruša Ferk 20. v Cortini


Zmagovalni oder [foto: GEPA]

Proga Olympia delle Tofane je gostila drugo izmed treh preizkušenj svetovnega pokala v Cortini d’Ampezzo. Po včerajšnjem superveleslalomu je prišel na vrsto smuk, pogoji za nastope na 2590 metrov dolgi progi, na kateri je bilo postavljenih 43 vrat, pa so bili precej boljši kot včeraj, saj je v Italiji sijalo sonce.

Maruša Ferk je tako kot včeraj startala tretja po vrsti. Na drugem vmesnem času je za vodilno Italijanko Vereno Stuffer zaostajala dobro sekundo, za tem pa nadaljevala precej bolje in v cilj prišla z drugim časom oziroma z 0.64 sekunde zaostanka za domačinko.

S startno številko 8 je s progo odlično opravila Andrea Fischbacher iz Avstrije in ostala v vodstvu vse do nastopa Nemke Marie Riesch, ki jo je prehitela za kar 1.10 sekunde. Za tem se je na drugo mesto z 91. stotinkami zaostanka prebila Američanka Julia Mancuso, njena rojakinja Lindsey Vonn pa je navkljub velikim težavam na progi nato postavila tretji čas voženj.

Tina Maze je nastopila s številko 28 in svojo nalogo opravila dobro, brez večjih napak, ob prihodu čez ciljno črto pa zasedla 12. mesto. Zadnja, 53. po vrsti, je svoj prvi nastop na tekmah svetovnega pokala začela 18-letna Maja Knez in se na koncu uvrstila na 46. mesto. Tina Maze je dan v Cortini končala s 13. časom voženj, kar ji je prineslo novih 20 točk, Maruša Ferk pa jih je z 20. mestom dobila 11.

Odrezala se je v redu, kar se tiče vožnje. Se pa pozna, da so to mlade punce in da se prvič spoznavajo s takimi pogoji, tako da je za njih to kar težko, ampak vseeno je preživela, je zdrava v cilju, tako da smo lahko zadovoljni s tem, kar je pokazala v teh treh dneh,” je o Maji dejal trener Gregor Šparovec in dodal: “Maruša pa se je, kolikor sem videl z mesta, kjer sem stal, odpeljala zelo dobro, tak je bil na koncu tudi rezultat. Vožnja je bila na nivoju, tako da lahko iz tega izhaja za naprej. Delali bomo na tem, da se temu na naslednjih tekmah približamo ali izboljšamo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)
Izjava: Gregor Šparovec (.mp3)


Leave a Comment