SP: Tina Maze do tretjega mesta na slalomu


Tina Maze [foto: GEPA]

Češki Špindleruv Mlyn je danes gostil še slalomsko preizkušnjo za ženske. Pogoji za nastope na Črni progi so bili danes zaradi sončnega vremena precej boljši, na startu pa je tokrat stalo 55 tekmovalk. Med njimi je bila seveda tudi Tina Maze, ki je tokrat nosila startno številko 10.

V prvem teku se je najbolje odrezala prva slalomistka sezone Marlies Schild iz Avstrije, drugo mesto pa je zasedala njena rojakinja Kathrin Zettel, ki je na progi prebila 18 stotink sekunde več časa. Tretja je bila Švedinja Maria Pietilae-Holmner, ki je zaostajala 66 stotink, z 72. stotinkami zaostanka pa je četrto mesto zasedala Tina, ki je prikazala zelo dober slalom. Njena največja tekmica za tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, Avstrijka Elisabeth Goergl, je zasedala 24. mesto.

Tina je v finalni vožnji še enkrat prikazala izjemno predstavo in dokazala da sodi tudi v sam slalomski vrh. Brez napake je prismučala čez ciljno črto ter iz prvega mesta izrinila Slovakinjo Veroniko Zuzulovo. Za tem je sledil nastop Pietilae-Holmnerjeve, ki je prišla na drugo mesto, na kar sta Tino prehiteli vodilni po prvi vožnji.

Do nove slalomske zmage je tako prišla Marlies Schild, druga je bila Kathrin Zettel, Tina pa je drugič v sezoni na slalomu prišla do tretjega mesta. S tem vrhunskim rezultatom je potrdila tretje mesto v skupnem seštevku točk, njena prednost pred Elisabeth Goergl (danes 28.), ki zaseda četrto mesto, pa zdaj znaša 71 točk.

Trener Andrea Massi je spregovoril o seštevku točk svetovnega pokala in o Tininih nastopih: “Za prvo in tretje mesto v skupnem seštevku poteka velik boj. Kar se tiče prvega in drugega mesta je bila danes prava drama, kar se tiče tretjega pa so šle stvari nam v prid, a do konca so še štiri tekme in Elisabeth Goergl ni tako nedolžna, tako da se bomo morali truditi do konca. S slalomom sem zelo zadovoljen, na veleslalomu pa smo slabo interpretirali prvi tek. Vseeno je bil to že tretji odličen vikend, s katerim je Tina opravila na nivoju, ki sem si ga predstavljal na začetku sezone, tako da ji nimam kaj očitati.

Na zadnjemu veleslalomu bi lahko naredila kaj več, tako da sem delno zadovoljna. Slalom pa je bil super, čeprav sem imela v prvi vožnji malo preveč zaostanka za vodilno. V drugo sem smučala bistveno bolje in za mano je ponovno en super vikend. Tako si želim nadaljevati in točke bodo prihajale same od sebe,” pa je po tekmi dejala Tina Maze.


Rezultati: Svetovni pokal .: Spindleruv Mlyn :. Slalom (ž)


Leave a Comment