SP: V Sapporu trojica Slovencev do točk


Severin Freund [foto: Ania Trybus]

V japonskem Sapporu je potekala nočna tekma svetovnega pokala na kateri je nastopila četverica naših skakalcev. Po prvi seriji je najbolje kazalo Poljaku Adam Malyszu, ki je pristal pri 132,5 metrih, Avstrijec Andreas KoflerMichael Uhrmann, ki je imel 4,5 točke manj. Med našimi se je v prvo najbolje odrezal Mitja Mežnar, ki je bil 16., Jernej Damjan je bil 21., Robert Kranjec 25. in Matic Kramaršič pa 34. Slednji se tako ni uvrstil v finalno serijo.

V drugo so naši nastopili precej bolje, predvsem Damjan, ki se je povzpel na 13. mesto, Mežnar je bil na koncu 16., Kranjec pa 19. Do zmage je prišel Nemec Severin Freund, ki je bil po prvi seriji peti, drugi je bil Avstrijec Thomas Morgenstern, tretji pa Poljak Malysz.

Za nami je ‘japonska’ tekma, takšna kot smo je navajeni. V teh razmerah smo se kar dobro znašli. Jernej in Mitja sta prikazala lepe skoke, njuni 13. in 16. mesti pa sta mogoče celo malce nad pričakovanji. Robert je skakal solidno za Sapporo. Mogoče nismo imeli najboljšega dneva, da bi se nam vse skupaj še bolj poklopilo. Matic je naredil malce preveliko napako pri odskoku, tako da je bil prekratek, sicer pa bi se tudi on lahko uvrstil do točk svetovnega pokala. Na takšnem nivoju sedaj skačejo vsi štirje tekmovalci – torej, da so se sposobni uvrščati med točke. Napoved za jutri je vetrovno podobna, obeta se le več sneženja. Sicer pa med fanti vlada zelo dobra klima, skače se na dobrem nivoju, morda pri kateremu manjka le nekaj sproščenosti več,” je po tekmi dejal Matjaž Zupan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo :. Uradni rezultati


Leave a Comment