SP v Schladmingu tudi uradno odprto

Z otvoritveno slovesnostjo se je v Schladmingu uradno začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Naši severni sosedi so v ciljnem izteku proge Planai pripravili izredno simpatično prireditev, ki je spominjala na otvoritev olimpijskih iger. V središču pozornosti so organizatorji postavili njihovo bogato kulturno, glasbeno in športno plat.

Organizatorji so se v preteklosti že izkazali, zato se nam obeta velik spektakel tako za gledalce ob progi kot tiste pred televizijskimi zasloni. Smučanje ni le športno tekmovanje temveč je tudi zabava. Vsem športnikom želim veliko uspeha,” je med govorom poudaril predsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS) Gian Franco Kasper ter uradno odprl 42. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.


Otvoritev prvenstva [foto: schladming2013.at]

Terminator: “Avstrije je moja dežela”

Na prizorišče, ki je bilo z gledalci nabito do zadnjega kotička, so avstrijsko zastavo prinesli nekdanji vrhunski avstrijski tekmovalci – Stephan Eberharter, Harti Weirather, Alexandra Meissnitzer, Annemarie Moser-Proell, Renate Goetschl in Franz Klammer. Organizatorji so se jim na takšen način zahvalili za vse vrhunske dosežka v njihovih karierah.

Na govorniški oder sta se med drugim iz oči v oči srečala Herminator in Terminator. Seveda je govora o smučarju Hermannu Maierju ter filmskem igralcu in ameriškem guvernerju Arnoldu Schwarzenegerju. Slednji je v govoru dejal: “Avstrije je moja domovina, kjer sem začel graditi kariero. Schladming sem imel vedno rad.

Dolgo pričakovano svetovno prvenstvo je že v prvem dejanju navdušilo tudi predsednika Avstrijske smučarske zveze (OESV) Petra Schröcksnadela: “Prisrčno pozdravljeni v Schladmingu. Veseli nas, da gostimo najboljše smučarje in smučarke celotnega sveta. Z nami so tudi smučarske zvezde, ki so že končale kariero.

Leave a Comment