SP: Vesna Fabjan odlična tretja


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik]

Vesna Fabjan je na ulicah Düsseldorfa potrdila odlično pripravljenost in ponovila lanski uspeh – tretje mesto v sprintu, potem ko je tokrat zaostala za Italijanko Arianno Follis in Američanko Kikkan Randall.

Brez finale je za las ostala Katja Višnar, medtem ko je Petra Majdič izpadla v četrtfinalnih bojih. Višnarjeva je na koncu osvojila izvrstno sedmo mesto, ekipni uspeh pa je dopolnila Majdičeva na 23. mestu. Žal je za las zgrešila izločilne boje Alenka Čebašek na 33. mestu v kvalifikacijah.

Drugi sprint sezone, prvi v prosti tehniki, se je začel kar malce zgodovinsko za Slovenijo. V prvi četrtfinalni skupini so se namreč predstavila vsa tri naša v izločilnih bojih – Vesna Fabjan, Katja Višnar in Petra Majdič. Tekmovalke v flourestenčno rumenih dresih so takoj krenile na čelo kolone šesterice, najbolj pa je potegnila Višnarjeva. Malce je zaostala Majdičeva, medtem ko je bila Fabjanova lepo v zavetju Blejke. Slednja je nekje na polovici vodstvo prepustila Besničanki, ki je brez težav na prvem mestu prišla v cilj. Druga je bila Višnarjeva, žal pa se nastop ni izšel Majdičevi, ki je osvojila peto mesto v prvi četrtfinalni skupini. Tako so odpadle tudi možnosti, da bi se v polfinale prebila po času.

V polfinalni skupini sta Višnarjeva in Fabjanova dobile močno tekmico v Italijanki Arianni Follis. Prav slednja je bila najhitrejša v prvi polfinalni skupini, na koncu pred našima dvema – Fabjanovo na drugem in Višnarjevo na tretjem mestu. Žal se Blejka ni uspela prebiti v finale, ki se ji je po času izmuznil za tri desetinke sekunde. V finalu se je Fabjanova pomerila z Švedinjama Hanno Brodin in Hanno Falk ter Američanko Kikkan Randall, Norvežanko Celine Brun-Lie in že omenjeno Follisovo. Besničanka je odlično krenila v finalni tek in po polovici proge zasedala drugo mesto za Follisovo. V ciljno ravnino je vstopila tik pred Randallovo, ki je v samem sprintu tudi ugnala našo tekačico. Tako je Vesna osvojila tretje mesto, ki je verjetno vredno še več kot tisto lansko leto, saj je letos to dosegla ob bolezni in dejstvu, da še tik pred samim startom praktično ni bilo jasno ali bo Fabjanova zdržala napor današnje tekme ali ne. Prve zmage letos se veseli Follisova, tretjih stopničk v karieri pa Fabjanova.

Na jutrišnji ekipni tekmi bosta za Slovenijo po vsej verjetnosti nastopili Katja Višnar in Alenka Čebašek. Slednja priložnosti ne bo dobila le v primeru, da zdravniki danes popoldne Vesni Fabjan ne bi odsvetovali nastopa.


Rezultati: Svetovni pokal .: Düsseldorf (ž) :. Uradni rezultati


Leave a Comment