SP: Vonnovi superkombinacija v Val d’Iseru


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

V francoskem Val d’Iseru so se ženske po včerajšnjem smuku pomerile še na superkombinaciji. Na startu superveleslalomskega dela je stalo 49 smučark, med katerimi smo imeli tri predstavnice – Tino Maze, Marušo Ferk in Vanjo Brodnik. V prvem delu je najboljši čas postavila Lindsey Vonn iz ZDA, sledili pa sta ji Italijanka Daniela Merighetti in Avstrijka Nicole Hosp, ki sta zaostajali dve oziroma tri desetinke sekunde. Tina in Maruša sta si priborili dobri izhodišči za slalomski nastop, Vanja pa superveleslaloma žal ni končala.

Maruša, ki je po prvi vožnji za vodilno zaostajala 1.85 sekunde, se je v drugi na progo podala kot 13. in z vožnjo opravila solidno. Tina je po superveleslalomu zasedala 10. mesto, njen zaostanek pa je znašal 1.02 sekunde. Tudi ona je smučala dobro in ob prihodu v cilj zasedla 4. mesto. Lindsey Vonn je na koncu uspela obdržati prednost iz superveleslaloma in priti do nove zmage, takoj za njo pa so se uvrstile tri avstrijske smučarke – Elisabeth Goergl, Nicole Hosp in Anna Fenninger. Tina Maze je bila na koncu 8., Maruša Ferk pa 19.

Trener Jernej Koblar je po superkombinaciji spregovoril o rezultatu Maruše: “Lahko smo zadovoljni, predvsem glede na vse težave po padcu v St. Moritzu. S pomočjo francoskega zdravnika je sploh lahko nastopala in mislim, da je lahko zadovoljna.

Ekipa se je takoj po tekmi odpravila v Courchevel, kjer je že v torek na sporedu slalom za svetovni pokal.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment