SP: Zadnji veleslalom pred SP Nemki


[foto: GEPA]

Start ženskega veleslaloma v Zwieslu se je ob 12. uri le začel, saj je organizator pred tem začetek tekme zaradi slabe vidljivosti dvakrat prestavil. 53 tekmovalk na startu 1370 metrov dolge proge je tako imelo solidne pogoje za nastope. Točke svetovnega pokala so lovile tudi tri naše smučarke – Mateja Robnik, Ana Drev in Katarina Lavtar, ki so nosile startne številke 35, 36 in 49.

V prvo je mimo 31. vrat najhitreje smučala Nemka Viktoria Rebensburg, Francozinja Tessa Worley, vodilna v seštevku veleslalomskih točk, pa je na drugem mestu zaostala za 0,74 sekunde. Tretje mesto je zasedala Finka Tanja Poutiainen, katere čas je bil 0.85 sekunde slabši od vodilne. Mateja je imela na polovici proge sekundo in pol zaostanka za Nemko in se borila za trideseterico. Ob prihodu čez ciljno črto je zasedla 28. mesto, a potem zdrsnila na 31. in zgrešila finale za pet stotink. Ana je bila na koncu 34., Katarina pa 42.

V zanimivem finalu veleslaloma je Nemka uspela obdržati vodstvo iz prve vožnje in se tako veselila druge zmage v karieri. Drugo mesto je z najboljšim časom druge vožnje osvojila Italijanka Federica Brignone, ki je za Viktorio Rebensburg zaostala 0,53 sekunde, tretja pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel. Njen zaostanek za zmagovalko je znašal 89 stotink.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zwiesel :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment