SP: Zasledovalna preizkušnja Slovakinji Kuzmina


Teja Gregorin [foto: Tomaš Šušteršič]

Holmenkollen je danes gostil predzadnjo žensko preizkušnjo sezone svetovnega pokala. 57 tekmovalk se je pomerilo na 10-kilometrskem zasledovanju, med njimi tudi dve naši biatlonki – Teja Gregorin, ki je startala 13. po vrsti in Andreja Mali, ki se je na pot podala kot 46. Na startu ni bilo zmagovalke šprinta, Magdalene Neuner iz Nemčije, ter naše tekmovalke Tadeje Brankovič Likozar.

Do zmage je prišla Slovakinja Anastasyia Kuzmina (0,2,1,0), ki je drugouvrščeno Belorusinjo Daryio Domrachevo (2,0,1,2) ugnala za 23.1 sekunde, tretja pa je bila Nemka Andrea Henkel (0,0,1,2), ki je za Slovakinjo zaostala 27.6 sekunde. Od naših dveh biatlonk je šlo bolje Teji, ki je ob nekaj zgrešenih strelih (1,1,1,2) na koncu pritekla na 23. mesto, slabši strelski izkupiček Andreje (4,0,2,2) pa jo je popeljal na 50. mesto.

Trener Uroš Velepec je po tekmi spregovoril o nastopih Andreje in Teje: “Dejstvo je, da je bilo zelo težko streljat, da so bile korekcije potrebne, vmes so bili sunki vetra, tako da se je to tudi lepo videlo, vse punce so imele veliko težav, tudi v leže. Malo je bilo težav tudi s korekcijo. Teja pa je danes to odtekla bolj kot trening, še vedno se ne počuti najbolje, prehlad še ni minil, tudi kašlja se precej, tako da je odtekla štiri kroge in dobila tudi nekaj točk. Glede na njeno trenutno situacijo, sem s tem kar zadovoljen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Zasledovanje (ž)


Leave a Comment