Špela Rogelj do rezultata sezone

Smučarke skakalke so se po dvournem zamiku zaradi premočnega vetra pomerile na tekmi svetovnega pokala v švedskem Falunu. Po prvi seriji je najbolje kazalo Japonki Sari Takanashi (90,5), ki je vodila pred rojakinjo Yuki Ito (89,5) in Nemko Carino Vogt (88,5). Najvišje uvrščena Slovenka je bila Eva Logar (86,5) na šest mestu. V finalno serijo pa so se uvrstile tudi preostale štiri naše predstavnice.

Z najboljšim skokom finalne serije je do nove zmage prišla Takanashijeva (91,0), drugo mesto je ohranila Itova (89,0), na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpela Finka Julia Kykkaenen.


Špela Rogelj [foto: GEPA]

Na koncu je bila najboljša Slovenka Špela Rogelj (84,0; 87,5), ki se je razveselila šestega mesta in s tem prišla do letošnjega najboljšega rezultata. “V prvem skoku so bile še prisotne napake v zraku, saj so bile drugačne razmere kot na petkovem treningu. V drugo sem to popravila, a se da narediti še bolje. Z rezultatom sem seveda zadovoljna. V kolikor bo tako tudi jutri, bo super. Skakalnica mi je všeč, saj ni narejena povsem po stilu novih, temveč ima še nekaj stvari od stare. To mi bolj leži kot nove, ki so brez ritma. Še vedno imam bolečine v hrbtu. Imam začetek hernije na treh vretencih. Na trenutke imam težave s tem, ampak si bom vzela nekaj počitka in upam, da bo šlo na bolje. Sedaj sem bolj fizično pripravljena, bolj sproščeno sem prišla na tekmo in je takoj lažje, kar se pokaže na rezultat. Da bi se pa zaradi tega želela še kakšno tekmo več v letošnji sezoni, pa ne, saj je vse skupaj naporno in potrebujemo počitek,” je po tekmi dejala Rogljeva, sicer deseta po prvi seriji. Tik za njo je končala Katja Požun (82,0; 89,0), ki je bila v finalni seriji slabša le od Takanashijeve. Tako je v drugo napredovala za kar deset mest. Logarjeva (86,5; 86,0) je končala na devetem mestu, Maja Vtič (84,5; 82,0) je bila 17., Urša Bogataj (82,0; 82,5) pa 19.

Tekem s spremenljivimi pogoji smo se sedaj že navadili. Vreme je po Evropi takšno, da kaj drugega ne more biti. Danes je Špela naredila dober rezultat, kamor lahko tudi seže. Poškodba jo pri tem ovira. Tekmicam je prepustila še kakšen meter, skočila bi lahko še dlje. Škoda prvega skoka Katje, ki je imela slabše pogoje in slabše občutke v zraku, a je nato v finalni seriji dokazala kam sodi. Pohvaliti moram Evo, ki je po dolgem času prišla do mest, kamor sodi. Ona sodi med deseterico ali celo višje. K solidnim skokom bi lahko prištel še drugi skok Urše, vendar je tudi ona sposobna boljših predstav, kot jih trenutno kaže. Njeni občutki so trenutno preveč nestabilni, da bi na tekmi pod določenim pritiskom izvedla najboljši skok. Maja se ni najbolj sprijaznila s skakalnico, napravila je v obeh serijah grobe napake. Prihodnje leto bo tu potekalo svetovno prvenstvo, skakalnico smo stestirali, objekti so lepi. V kolikor dekleta sestavijo dva skoka, katerih so sposobne, potem ni nikakršnih težav po rezultatih. Ne bi dejal, da so prisotna nihanja, vendar v želji po rezultati pride do trde izvedba, kar se na skakalnici takoj pozna. Posledično skok ni narejen, tako kot bi moral biti. Ni prisotne mehkobe in hitrosti, ki je potrebna, ” je po tekmi povedal glavni trener Jože Berčič.

V nedeljo sledi še ena tekma svetovnega pokala v Falunu, pričetek je predviden za 10:00.


Rezultati: Svetovni pokal .: Falun
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)


Leave a Comment