Sprejem skakalk Nike Križnar in Eme Klinec v Žireh


Jernej Kumer, Nika Križnar, Andraž Kopač, Ema Klinec, Zoran Zupančič [foto: foto Viktor]

V ponedeljek 6. marca 2023, po končanem svetovnem prvenstvu v domači Planici, in pred odhodom na nova tekmovanja v svetovnem pokalu, se je v NC Poclain Žiri, v organizaciji domačega skakalnega kluba, odvijal sprejem ženskega dela bronaste ekipe s svetovnega prvenstva v Planici.

Na dogodek, ki ga je skorajda presenetil dež, se je odzvalo lepo število domačinov iz Žirov in Poljanske doline. Na dogodek so se odzvali tudi slavnostni govorci poslanec v državnem zboru Janez Žakelj, predstavnik Občine Žiri, Drago Kramperšek, predstavnica generalnega sponzorja, direktorica podjetja Norica, Monika Žust in predstavnik glavnega sponzorja nordijskega centra, direktor podjetja Poclain Hydraulics, Aleš Bizjak.

Dan, kot je omenil predsednik športnega društva Andraž Kopač, je bil namenjen slavju in sprejemu odličnih tekmovalk, članic SSK Norica Žiri ter predstavi novega kombija, varnega prevoznega sredstva, s katerim trenerji prevažajo športnike na treninge in tekme izven domicilnega nordijskega centra Poclain. Da je klub uspel kupiti nov kombi, je predvsem zasluga občine Žiri, Smučarske zveze Slovenije, sponzorjev in mnogih donatorjev, ki so ob tej investiciji klubu priskočili na pomoč. Da je bil dogodek tudi glasbeno obarvan, se je vabilu odzvala Pihalna godba Alpina Žiri, ki je popestrila celoten program.


Nov kombi [foto: foto Viktor]

Nordijski center Poclain Žiri je sodoben nordijski center, ki so ga člani kluba pričeli graditi pred več kot 20 leti in zaključili s slovesno otvoritvijo leta 2019. Nordijski center vključuje 5 sodobnih skakalnic za mlajše kategorije – osnovnošolsko mladino, fitnes in vso ostalo opremo, ki je potrebna za optimalen trenažni proces športnikov SSK Norica Žiri.

Predsednik Andraž Kopač je v govoru dejal, da so uspehi priznanje za delo, ko se je pred 20 leti začel graditi ta center in se je še več pozornosti namenjalo športnikom kluba, od najmlajših pa do športnikov, ki že tekmujejo na najvišjem mednarodnem nivoju. Ukvarjanje s športniki ne pomeni samo pridobivanje skakalnega znanja ampak tudi ostalih gibalnih sposobnosti, učenje spoštovanja in odgovornosti ter oblikovanje celovitih osebnosti.


Obiskovalci [foto: foto Viktor]

Ob tem se je zahvalil športnicama, glavnemu trenerju Zoranu Zupančiču, čigar začetki so bili sprva kot športnik in kasneje kot trener tudi na žirovskih skakalnicah. Zahvala je šla tudi Jerneju Kumru, glavnemu trenerju kluba. Zasluge za dosežke si namreč lahko lasti tudi on, saj se nemalokrat zgodi, da se punci v primeru poškodb ali slabše forme, v dogovoru s SZS, vrneta v klub in nato hitro vrneta nazaj na pravo pot.

Predsednik Kopač se je v govoru obrnil tudi na ostale tekmovalce, ki zastopajo klub na mednarodnih tekmah ter tekmah za državno prvenstvo in državni pokal ter tako klub držijo v družbi najboljših v državi. Ob tem ni pozabil omeniti Erazma Stanonika, ki bi bil član ekipe v Planici, pa je ravno pred svetovnim prvenstvom staknil neprijetno poškodbo.

Ob uspehih je predsednik podal tudi zavezo za naprej, da se bodo v klubu trudili za optimalne pogoje in skrbeli za vpis vedno novih mladih športnikov v trenažne pogone.

Leave a Comment