Šprint brez slovenskega finala

V zeleno odeti italijanski Asiago, s snegom so bile pokrite le proge, gosti najboljše tekače na smučeh v okviru tekem svetovnega pokala. Sobotni program je vseboval šprinterske preizkušnje. V kvalifikacije je najhitrejši čas postavil Katja Višnar, v izločilne boje pa se je prebila še Vesna Fabjan (13.). Mladi Anamarija Lampič in Nika Razinger sta v močni konkurenci s 51. in 61. mestom nabrali prepotrebne izkušnje za prihodnost. Lampičeva je sploh prvič nastopila med svetovno elito.


Katja Višnar je prišla do polfinala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V prvi četrtfinalni skupini je nastopila Višnarjeva, ki je ciljno črto prečkala le za Norvežanko Maiken Caspersen Fallo ter se tako neposredno uvrstila v polfinale, kjer je po neustreznem izboru smuči tekmovanje tudi končala. Njen rezultat jo je na koncu popeljal do 11. mesta. “V kvalifikacijah in četrtfinalu sem nastopila s skejt smučmi, polfinale pa s klasičnimi smučmi z mažo za oprijem. Izkazalo se je, da to ni bila dobro odločitev, saj sem že takoj po startu zaostala, čeprav imam dober start. Za finale se mora res vse poklopiti. Z rezultatom nisem povsem zadovoljna. Forma je prisotna, škoda je le, ker še ni top rezultata,” je po tekmi menila Višnarjeva. Fabjanova se v peti četrtfinalni skupini ni znašla in je tako v cilj pritekla kot šesta in preizkušnjo končala na 28. mestu.

V velikem finalu je največ moči ostalo Poljakinji Justyni Kowalczyk, ki je v cilj prišla s 1,34 sekunde prednosti pred Finko Anno Kylloenen in s 2,30 sekund prednosti pred Fallo.

Tekača obstala v kvalifikacijah

V moški konkurenci sta nastopila Rok Tršan in Boštjan Klavžar, ki pa sta obstala v kvalifikacijah. Vknjižila sta 55. in 71. mesto. Zmage se je razveselil Rus Nikita Kriukov pred Kazahstancem Alexeyem Poltoraninom in Švicarjem Gianluco Colognijo.

V nedeljo je na sporedu ekipni šprint.


Rezultati: Svetovni pokal .: Asiago (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Asiago (m)


Leave a Comment