Sprinterski vikend v Milanu

Po dveh sprintih v Milanu leta1997 in1998 se svetovni pokal v smučarskem teku vrača v italijansko modno prestolnico, kjer bodo v soboto in nedeljo znova sprinterske preizkušnje. Tekmovanje bo prvič potekalo v Parku Sempione blizu mestnega središča. Park s 380.000 kvadratnimi metri je največja zelena površina v zgodovinskem središču mesta in leži na severozahodni strani gradu Sforza.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik]

Nastopilo bo 135 tekmovalcev iz 16 držav, med njimi tudi tri Slovenke: Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek. V soboto bo posamična tekma v prosti tehniki (ob 12. uri kvalifikacije, ob 14.45 izločilni boji) na 620 m metra dolgi progi, v nedeljo pa se bodo tekači in tekači pomerili še v ekipnem sprintu (ob 9.45 polfinale, ob 12. uri finale) prav tako v prostem slogu.

Progo bodo prekrili z umetnim snegom, ki so ga izdelali v Lombardiji. Prireditelji pričakujejo lepo vreme, Slovenke pa kopico novih točk za svetovni pokal. Vesna, Katja in Alenka, ki so novoletno turnejo prekinile pred koncem, so imele precej dni za pripravo na tekmi v Milanu. Prvi cilj vseh treh je uvrstiti se med najboljšo trideseterico, v izločilnih bojih pa čim bolj napredovati. Fabjanova je gotovo kandidatka za nastop v finalu, Višnarjeva vedno lahko preseneti in se lahko prebije najmanj do polfinala, prav tako pa tudi Čebaškova, ki je prava borka in lahko iztisne iz sebe veliko moči.

Leave a Comment