Srečanje naših najuspešnejših športnikov članov Teama Petrol


Skupinska slika udeležencev [foto: Petrol]

Na Brdu pri Kranju je v sredo potekalo že drugo srečanje najuspešnejših športnikov – članov Teama Petrol. Gre za strokovno-družabni dogodek, ki ga družba Petrol organizira za svoje sponzorske varovance na področju vrhunskega športa. Tokrat so udeleženci, skozi serijo predavanj in pogovorov s strokovnjaki, izvedeli več o drugačni plati življenja profesionalnega športnika. Med drugim so lahko prisluhnili izpovedim športnih legend Jureta Franka in Srečka Katanca.


Zorbing na vodi [foto: Petrol]

Namen srečanja je bil na enem mestu zbrati športnike, ki jih podjetje Petrol podpira in jim na strokoven in družaben način predstaviti različna področja, ki so pomembna pri doseganju vrhunskih rezultatov. Srečanja se je udeležilo več kot 20 vrhunskih športnikov, med njimi prejemnika olimpijskih medalj biatlonka Teja Gregorin in deskar na snegu Žan Košir, alpski smučarji Andrej Šporn, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Mišel Žerak, Miha Kuerner in Žan Kranjec, paraolimpijski smučar Gal Jakič, biatlonci Jakov Fak, Klemen Bauer, Andreja Mali, Lenart Oblak, Miha Dovžan in Urška Poje, tekačica Anja Eržen, puščavski lisjak Miran Stanovnik, naš odlični boksar Dejan Zavec, mladinski svetovni prvak v težavnostnem in hitrostnem plezanju Janez Svoljšak ter triatlonec Miro Kregar.

Strokovna predavanja [foto: Petrol]

Predavatelji srečanja Teama Petrol so največ časa namenili predstavitvam celovitega pogleda na razvoj in pravilnega upravljanja športnikove osebnosti v Sloveniji. Priznani športni zdravnik Matjaž Turel, za katerega mnogi pravijo, da je prototip zdravnika, kakršnega si človek želi imeti ob sebi, če bi zbolel, je športnikom predstavil številne vplive na delovanje izredno pomembnega organa, športnikovih pljuč. Matjaž Turel je namreč vodja hospitalnega dela Kliničnega oddelka za pljučne bolezni v UKC Ljubljana.


Jahanje lipicancev [foto: Petrol]

Legendi slovenskega športa nogometaš, trener ter selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec in alpski smučar, prejemnik olimpijske medalje ter uspešen poslovnež Jure Franko, sta z mladimi delila misli o svojih športnih karierah in pasteh na njunih življenjskih poteh. Janez Hudovernik, strokovnjak za medosebne odnose, pa je predstavil pomembnost vzdrževanja dobrih odnosov med športnikom in okolico ter učenja na svojih napakah, ki si jih moramo hitro odpustiti in ne biti vedno prestrogi do sebe in svojih rezultatov. Poudaril je, da sta za doseganje vrhunskih rezultatov potrebni energija in volja.


Hitrostno plezanje na drevo [foto: Petrol]

Športniki seveda ne bi bili športniki, če se ne bi pomerili v športnih igrah. Tokrat so bile igre bolj družabnega značaja, njihov namen pa je bil predvsem pokazati pravo timsko delo. Tako so se lahko preizkusili v jahanju čudovitih lipicancev, hitrostnemu plezanju na drevo in zorbingu na vodi.

V Petrolu se zavedamo, da sponzorstvo samo po sebi (še) ne pomeni dodane vrednost in zato velik poudarek namenjamo sponzorski aktivaciji, aktivaciji športnikov in navijačev. To pomeni aktivno vključevanje Petrola v sponzorski proces s konkretnimi in posebej za posamezni sponzorski projekt izdelanimi aktivnostmi.

Leave a Comment