SSK Žiri odslej z novim imenom

V petek, 11. maja, je v prostorih PGD Dobračeva potekala redna letna skupščina SSK Žiri. Skupščine se je udeležilo 97% vseh članov. Prav tako je prišlo do pomembnih dveh sprememb, ki so jih člani soglasno potrdili. Prva sprememba je sprememba imena kluba iz SSK Alpina Žiri v SSK Žiri in druga sprememba – sprememba uradnega naslova iz Loške ceste 29 na Novovaško cesto 152, Žiri.


Ema Klinec se je zahvalila matičnemu klubu [foto: SSK Žiri]

V uvodu je predsednik skakalnega kluba Leon Šikovec predstavil vidnejše dosežke preteklega leta.
– osvojeno tretje mesto za sezono “Zima 2018” med vsemi slovenskimi klubi,
– izdelana fasada na klubski hiši,
– izgradnja prepotrebnega sodniškega stolpa pri HS 18 in HS 29,
– zaključek ogrevalnega sistema v klubski hiši,
– Izvedba dveh velikih delovnih akcij, ki sta privabili večje število aktivnih članov,
– Izvedba “Tekme vseh generacij” z dobrim obiskom skakalcev in skakalk iz drugih klubov.

Na skupščini je bila soglasno potrjena sprememba imena skakalnega kluba iz SSK Alpina Žiri v SSK Žiri. Tako se bo odslej klub, po ureditvi pravnih zadev, imenoval Smučarski skakalni klub Žiri. Sprememba imena je posledica prenehanja večletnega sponzorskega sodelovanja med Alpina d.o.o., Žiri in skakalnim klubom. Kot druga sprememba je bil soglasno izglasovan sedež SSK Žiri in sicer na Novovaško cesto 152 v Žireh, kjer so tudi skakalnice.

V klubu so prav tako izkoristili priložnost in podelili zaslužna priznanja tekmovalcem za sezono 2017/2018. Med njimi velja posebej omeniti Tomaža Nagliča, ki je v pretekli sezoni izboljšal žirovski rekord na 225,5 m. Z odlično predstavo v preteklem letu si je prav tako priskakal mesto v B reprezentanci v sezono 2018/2019. Ob tem ne moremo mimo Nike Križnar, ki je kot prva slovenska tekmovalka v zgodovini Slovenije osvojila naslov svetovne mladinske prvakinje. Prav tako pa ne smemo pozabiti na Emo Klinec, ki je v pretekli sezoni končala tekmovanje v svetovnem pokalu kot 11. Nika in Ema sta bili tudi članici slovenske olimpijske reprezentance.

Zaključek je “izkoristila” Ema Klinec in se zahvalila glavnemu trenerju, pomočnikom, predsedniku kluba in Andražu Kopaču za sodelovanje v pretekli sezoni. Podelila jim je simbolna darila in pa štartno številko iz Olimpijskih iger z zahvalo in podpisom.

Leave a Comment