SSK Žiri z novim strateškim sponzorjem

V Žireh sta 12. maja podjetje M SORA, poslovna enota NORICA in Smučarski skakalni klub Žiri, ki se bo v prihodnje imenoval Smučarski skakalni klub Norica Žiri, podpisala sponzorsko pogodbo.


Ljubo Jasnic, Monika Žust, Aleš Dolenc, Leon Šikovec, Ema Klinec [foto: Arhiv Norica]

Smučarski skakalni klub Žiri nadaljuje začrtano pot. Sezona 2020/2021 se je za zmagovalni klub SSK Žiri končala sanjsko: odlični uspehi Eme Klinec in Nike Križnar na svetovnem nordijskem prvenstvu v Oberstdorfu, veliki kristalni globus ob zaključku sezone za Niko Križnar, drugo mesto v razvrstitvi v slovenskem skakalnem pokalu in še bi lahko naštevali. V sredo, 12. maja sta Smučarski skakalni klub Žiri in podjetje M SORA, poslovna enota Norica, slavnostno podpisala sponzorsko pogodbo.

Pri podpisu pogodbe so bili prisotni direktor podjetja M SORA Aleš Dolenc, direktorica poslovne enote Norica Monika Žust, Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo, Ema Klinec, aktualna svetovna prvakinja v smučarskih skokih na srednji skakalnici in Leon Šikovec, predsednik SSK Žiri. Da je šlo za podpis strateške pogodbe priča tudi dejstvo, da je podpisu prisostvoval predsednik nadzornega sveta M Sora d.d. in Upravnega odbora zadruge KGZ M Sora. g. Anton Kokelj.


Podpis pogodbe Aleš Dolenc in Leon Šikovec [foto: Arhiv Norica]

Direktor podjetja M SORA Aleš Dolenc je v uvodu predstavil celotno skupino M Sora, ki z 250 zaposlenimi strokovnjaki letno ustvari skoraj 40 mio EUR prihodkov. Skupino M SORA sestavljajo Kmetijsko gozdarska zadruga M Sora, M Sora d.d. z enotami Norica, Mizarstvo, franšizne trgovine Spar in Gradbeni center. Skupino sestavlja še sedem hčerinskih družb. Stalen razvoj in širitev, rast zaposlenih in letnega prometa so značilnosti podjetja M SORA. Sponzorsko pogodbo smo podpisali z namenom promovirati poslovno enoto Norico, ki jo že leta uspešno vodi direktorica Monika Žust, ta je predstavila razvoj enote Norica. “Začetki te dejavnosti segajo v letu 1993, ko smo se prvič pojavili kot dobavitelji za stavbno pohištvo. Danes pa se je razvila v sistem, ki v Sloveniji zaposluje 50 delavcev, še enkrat toliko pa v hčerinskih družbah na Balkanu. Na tem področju smo največji ponudnik stavbnega okovja in drugega materiala potrebnega za izdelavo stavbnega pohištva. Gonilo napredka Norice so predvsem znanje, zagnanost, energija in volja, kar so tudi značilnosti športnic in športnikov skakalnega kluba.” Ljubo Jasnič je čestital podjetju M SORA in poslovni enoti Norica za vstop v skakalno družino. Prepričan je, da je podjetje v klubu iz Žirov našlo dobrega partnerja, ki velja v Sloveniji za klub z močno organiziranostjo in odličnimi športniki, kjer so zagotovo med vidnejšimi predstavniki Nika Križnar, Ema Klinec in Zoran Zupančič.


Zaposleni Norice in Ema Klinec [foto: Arhiv Norica]

Prav tako je podpis pogodbe pozdravila članica žirovskega skakalnega kluba Ema Klinec, ki pravi, da je podpis pogodbe pomemben korak za klub in njegove nadaljnje uspehe. Sama je vesela razvoja kluba, saj z njim raste od pričetka športne poti.

Letošnje sezono si bo Ema zapomnila po treh dogodkih: prvi je zagotovo zgodovinska ekipna zmaga na domači tekmi na Ljubnem in prve domače stopničke, drugi je zmaga na svetovnem nordijskem prvenstvu, tretji dogodek pa je zmaga Nike Križnar v svetovnem pokalu. Ob tem je poudarila, da ji zmaga Nike dejansko daje take občutke, kot bi bila to zmaga vseh.

Predsednik Smučarskega skakalnega kluba Norica Žiri je predstavil nov znak in novo celostno podobo kluba v naslednjih sezonah.


Monika Žust in Ema Klinec [foto: Arhiv Norica]

Znak SSK Norica Žiri z modro skakalnico in rdečim skakalcem ima še posebno vrednost, saj ga je narisal Tomaž Kržišnik, akademski slikar iz Žirov. Tomaž Kržišnik je študiral na Višji pedagoški šoli v Ljubljani in na Likovni akademiji v Varšavi, kjer je pridobil naziv magistra knjižne ilustracije. Po vrnitvi v Ljubljano je dobil status svobodnega umetnika in od leta 1988 predaval na Oddelku za vizualne komunikacije ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, od leta 2002 do 2008 kot redni profesor. Ukvarjal se je z grafičnim oblikovanjem, grafiko, risbo, slikarstvom, keramiko, stekom, oblikovanjem lutk, scenografijo in likovno opremo v arhitekturi. Svoje delo je predstavil na več kot šestdesetih samostojnih razstavah in številnih skupinskih razstavah, tudi mednarodnih. Za likovno podobo pravljice Zlata ptica je dobil nagrado Prešernovega sklada.

Znak je bil objavljen v dveh japonskih strokovnih revijah: Graphic Design, Tokyo, 1977/78 in Idea, Special Issue, Tokyo 1979.

Leave a Comment