Stari orli spet v zraku

V soboto, 12. maja 2011 je Nordijski smučarski klub Tržič Trifix v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Sebenje v skakalnem centru v Sebenjah pred več kot 500 gledalci organiziral že tradicionalno tekmovanje “Stari orli”. Tekmovanje je bilo namenjeno nekdanjim tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že zaključili svojo športno kariero in se ob tem želeli ponovno preizkusiti na smučarski skakalnici s kritično točko pri 24 metrih.

Ni pa manjkalo tudi naših najboljših nekdanjih in aktualnih reprezentantov z največjimi dosežki in uspehi v smučarskih skokih in sicer so se na prireditvi pridružili najboljši nekdanji vrhunski tekmovalci. Najstarejši skakalec stari orel je bil Sašo Kurent, letnik 1948. Tekmovanje je imelo prav posebna pravila, pri čemer je moral skakalec za najvišjo oceno v 1. seriji doseči točno 24 metrov z doskokom v telemark, v 2. seriji pa skočiti točno toliko metrov, kot so izžrebali gledalci in navijači. Skratka celotna prireditev je bila zelo zanimiva in zabavna, za kar sta z vsemi moderatorskimi in zelo zabavnimi vložki poskrbela David Primožič in Urban Simčič. Imeli pa smo kaj videti, saj se je kljub prilagojenim pravilom najbolje znašli Gašper Čavlovič, drugo mesto je osvojil legenda smučarskih skokov in najuspešnejši slovenski skakalec Primož Peterka, tretje mesto pa domači trener Viktor Jekovec.


Skupinska slika udeležencev [foto: SZS]

V imenu organizacijskega odbora Starih orlov so Robertu Kranjcu za naslov svetovnega prvaka podelili 7 kg težko čokolado Gorenjka, župan mag. Borut Sajovic pa mu je ob tej priložnosti podelil knjigo V sotočju Bistrice in Mošenika, avtorja dr. Toneta Pretnarja. Poleg tega so Primožu Peterki ob zaključku zelo uspešne kariere in s tem uradni sprejem v klub Starih orlov podelili posebno nagrado – torto Slaščičarne Šmon z njegovo sliko v zraku.

Poleg dogajanja na skakalnici se je pred tem na nogometnem igrišču v Sebenjah odvijala nogometna tekma med smučarsko skakalnimi trenerji iz Smučarske zveze Slovenije in domačo ekipo iz Žiganje vasi, kjer je pravico delil Goran Novković. Z rezultatom 8:4 so zmagali domačini in pokazali, da še vedno niso za v “staro šaro” in več kot obvladajo nogometne veščine.


Rezultati: Stari orli 2012


Leave a Comment