Štiri Slovenke na startu v Düsseldorfu

Na deseti izvedbi sprinterskih tekmovanj na obrežju Rena v Düsseldorfu bodo v soboto in nedeljo nastopile tudi štiri slovenske smučarske tekačice Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek. Sloviti mestni sprint je vsako leto pritegnil od 150.000 do 250.000 gledalcev.

Štiri tisoč kubičnih metrov umetnega snega za 830 metrov dolg krog so znova izdelali v smučarski dvorani v Neussu v predmestju Düsseldorfa. V sobotnem posamičnem sprintu v prosti tehniki naj bi nastopilo približno 150 tekačev in tekačic iz 16 držav, v nedeljo pa se bodo pomerili še v ekipnem sprintu. “Ob desetletju prirejanja tekem za svetovni pokal v Düsseldorfu se obeta čudovit festival z zabavo za vsakogar,” je dejal predsednik organizacijskega odbora August Pollen.


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Praznik bi si z dobrimi rezultati lahko pripravila tudi slovenska dekleta. Vesna Fabjan je že dokazala, da ji proga po mestnih ulicah ustreza. V prejšnjih dveh letih je namreč obakrat osvojila tretje mesto. Slovenska ekipa je na prizorišče tekmovanja prispela danes popoldne in si le ogledala potek proge, na katero bodo razgrnili sneg in jo dokončali ponoči. Tekmovalci in tekmovalke jo bodo lahko preskusili le v soboto pol ure pred kvalifikacijami, ki se bodo začele ob 10.30. Izločilni boji bodo ob 12.45.

Vremenska napoved za soboto ni najboljša, saj naj bi deževalo. Za nedeljo napovedujejo izboljšanje brez padavin in toplo vreme. V tem sprintu nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Vse se lahko obrne na glavo. Upam, da bo vse v redu,” je dejal glavni trener slovenskih tekačic Vladimir Korolkevič.

Polfinali nedeljskega sprinta dvojic se bodo začeli ob 11. uri, finali pa ob 13. Če bo s slovenskimi dekleti vse v redu, trener Korolkevič računa, da bosta nastopili dve slovenski ekipi.

Leave a Comment