Stoodstotni izplen Slovenk, Požunova in Bogatajeva med deseterico


Urša Bogataj je z desetim mestom zabeležila uspeh kariere [foto: GEPA]

Anette Sagen (98,0 m; 94,0 m) je zmagovalka druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Schonachu. Norvežanka je po prvi seriji zasedala drugo mesto, a je v finalu ob nekoliko krajših daljavah zmogla 94,0 m, kar je bilo na koncu dovolj za zmago. Drugo mesto je z zaostankom 0,6 točke pripadlo Avstrijki Danieli Iraschko (96,0; 92,5), tretja pa je bila vodilna po prvi seriji Francozinja Coline Matttel (97,5; 90,0).

Odlično so znova nastopile tudi vražje Slovenke. Vnovič je bila najboljša Katja Požun (93,5; 91,5 m), ki je zasedla deveto mesto. “Sem kar zadovoljna, čeprav skoki še niso bili popolni. V prvem skoku mi je v drugem delu nekoliko zmanjkalo, zaradi česar se mi je tudi doskok ponesrečil. V drugo pa sem solidno skočila,” je svoje nastope ocenila Požunova, ki je kar nekaj časa stala na mestu vodilne. Kasneje sta se ji tam pridružili še Urša Bogataj in Špela Rogelj ter so tako tvorile pravi mini slovenski tabor. “To postaja že nekakšna naša tradicija. Že včeraj je bilo tako, ko smo zasedle šesto in sedmo mesto, danes pa deveto, deseto in enajsto. Meni je to kar všeč, vendar bi bilo lepše, če bi bile še kako mesto višje,” je menila Katja.


Špela Rogelj je bila naša najboljša po prvi seriji [foto: GEPA]

Dekleta so veliko trenirala

Tik za njo se je uvrstila Urša Bogataj (93,0; 92,0), ki je prikazala dva zelo dobra skoka ter se razveselila najboljšega rezultata v karieri v tem rangu tekmovanja. “Z današnjo uvrstitvijo sem zadovoljna, predvsem zaradi tega, ker mi v preteklih dneh v Schonachu ni šlo. V prvi seriji sem naredila kar dober skok, v drugo pa je bil nekoliko slabši. Na splošno pa sem zadovoljna,” je razmišljala Bogatajeva ter dodala, da so dekleta veliko trenirala v zadnjem obdobju predvsem pa v poletnem delu priprav.

Še mesto slabša, torej enajsta, pa je bila Špela Rogelj (93,5; 86,5). Med dobitnice točk so prišle tudi preostale tri predstavnice. Maja Vtič (90,5; 85,5) je bila 18., Anja Tepeš (89,5; 85,5) 20. in Eva Logar (90,5; 87,5) 21.

Po prvi seriji je vodila Coline Mattel pred Anette Sagen in Evelyn Insam. Najboljša Slovenka je bila Špela Rogelj na 11. mestu.

V ekipi brez menjav

Strokovno oceno nastopov deklet je podal glavni trener Matjaž Triplat: “Današnja tekma je bila glede na včerajšnjo nekoliko težja, saj se je veter vrtinčil. V takih razmerah se naše napake še stopnjujejo. Danes sem zadovoljen z nastopom Katje in Urše, ki sta solidno skakali. Včeraj sem bil zadovoljen s Katjo in Majo. Za višje uvrstitve nam je danes nekaj zmanjkalo. Veseli to, da je vseh šest tekmovalk med dobitnicami točk, vendar še manjka pika na i.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Hinterzartnu, kjer bo nastopila enaka ekipa. “Ekipa ostaja ista. To je nekakšno ogrodje ekipe. Zaenkrat nimam potrebe po menjavah v ekipi,” je še dejal Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schonach :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)
Izjava: Urša Bogataj (.mp3)


Leave a Comment