Superkombinacijo dobil Pinturault, Kosi v petnajsterici

Prvo in obenem tudi zadnjo pravo superkombinacijo v letošnji sezoni je v Wengnu pričakovano dobil Francoz Alexsis Pinturault, ki je zaostanek s smukaškega dela nadoknadil z odlično slalomsko predstavo. Drugi je bil Hrvat Ivica Kostelić, tretji pa Švicar Carlo Janka, ki je poskrbel za navdušenje med navijači.


Pinturault je bil daleč najhitrejši v slalomu [foto: Smucka.com]

Po prvem smukaškem delu tekme je vodil Christof Innerhofer pred Hannesom Reicheltom in Kjetilom Jansrudom. Pričakovano pa se specialisti za hitri disciplini niso dobro znašli na krajših smučeh med slalomskimi količki. Tako so s slalomom veliko pridobili Benjamin Raich ter že omenjena Kostelić in Pinturault. Ta je z 22. mesta po smuku napredoval vse na vrh. Visoko bi bila tudi Ted Ligety in Kjetil Jansrud, a se jima je nesrečno odpela smučka.


21-letni Klemen Kosi se je veselil 14. mesta [foto: GEPA]

Prve točke v svetovnem pokalu je dosegel edini slovenski predstavnik na tekmi Klemen Kosi. Zahteven smuk je odpeljal pogumno in dosegel 25. čas. Slalom je odpeljal še nekoliko bolje in si na koncu delil 14. mesto z Akslom Lundom Svindalom.

Klemen je po tekmi povedal: “Res je, da sem imel tu nekaj več treningov kot tisti, ki so prišli samo na svetovni pokal. Tu sta bila dva smuka evropskega pokala, a nista potekala po celotni progi, start je bil recimo višje kot danes. Moram reči, da sta mi uspeli dve dobri vožnji, tako da sem zelo zadovoljen. Pred dvema tednoma sem nastopil na slalomu kategorije FIS na Krvavcu, kjer sem bil drugi, tako da sem vedel, da mi gre dobro tudi v slalomu. To sem prenesel na tekmo, kar mi je zelo dobro uspelo. Biti s Svindalom na 14. mestu je super občutek, zato ker je moj največji vzornik. V letošnji sezoni se mi zdi eden najboljših tekmovalcev in v ponos mi je, da sem dosegel enak rezultat oziroma čas kot on.”

Jutri bo v Wengnu specialni smuk, v nedeljo pa še slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment