Suverena zmaga Sare Takanashi

Nemški Hinterzarten je ta vikend prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Po prvi seriji je imela Maja Vtič odlično priložnost, da se na koncu uvrsti na zmagovalni oder, saj je s skokom 97,0 m zasedla tretje mesto. V finalu je 25-letnica nastopila nekoliko skromneje (94,0 m), kar je v zgoščeni konkurenci pomenilo nazadovanje na peto mesto. “Z današnjo uvrstitvijo sem zadovoljna, kljub temu da je po prvi seriji kazalo bolje. Peto mesto je še vedno super rezultat. Veseli me predvsem to, da so v mojih skokih še vedno prisotne rezerve. Pomembno je, da sem zraven najboljših. Z rezultati se ne poskušam obremenjevati, ampak s tehniko. Trenutno tako dobro delujem in stvari potekajo v pravo smer. Želim si, da bi tako nadaljevala še naprej, je po tekmi menila Vtičeva.


Maja Vtič je v Hinterzartnu zasedla peto mesto [foto: GEPA]

Ekipni uspeh Slovenk

Ekipno so naša dekleta nastopila odlično, saj se je vsa šesterica prebila med dobitnice točk. Znova se je med deseterico, natančneje na osmem mestu, uvrstila najmlajša tekmovalka Ema Klinec (94,0; 97,0), Eva Logar (95,0; 92,5) je bila 14., Špela Rogelj (96,5; 93,5) 23., Katja Požun (92,0; 89,5) 26. in Urša Bogataj (90,0; 87,5) 27. V finalni seriji so vražje Slovenke izgubile nekaj mest, izjema sta le Požunova, ki je ohranilo pozicijo po “prvem polčasu, in Bogatajeva, ki je za mesto napredovala po lestvici navzgor.

Z današnjo tekmo sem zadovoljen, saj so vsa dekleta znova med točkami. Edino kar nam sedaj manjka je dinamika in sproščenost. Nekoliko preveč se namreč orientiramo samo na rezultate in premalo na samo tehniko in izvedbo skoka, ki bi rezultirala v dobre uvrstitve. Tako pride do prevelike kontrole in ne do dinamike, ki bi dodala nekaj manjkajočih metrov do najboljših,” je analizo tekme napravil glavni trener Jože Berčič ter na vprašanja kako dekleta ‘prebuditi’ navedel preprost recept: “To se da prespati in iti s povsem novo energijo naprej. Zaradi tega se ne bojim. Dekletom želim, da prestopijo mejo samokontrole in bodo nastopila bolj na občutke dobrega skoka ter nekaj manj na rezultat.


Zmago je vnovič slavila Sara Takanashi [foto: GEPA]

Sara Takanashi iz drugega planeta

Drugo tekmo zapored, najboljša je bila namreč že na uvodni tekmi v norveškem Lillehammerju, je dobila Japonka Sara Takanashi (101,0; 105,0). Drugo uvrščena Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (101,0; 99,5) je zaostala za kar 14,4 točk, tretja Rusinja Irina Avvakumova (98,5; 101,0) pa je za zmagovalko zaostala že 19,8 točk.

V nedeljo ob 11.00 sledi še ena tekma v Hinterzartnu


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment