Svindal do druge zmage

Vikend hitrih disciplin v kanadskem Lake Louisu se je končal z današnjo superveleslalomsko preizkušnjo. Za točke svetovnega pokala se je tokrat borilo 67. tekmovalcev, slovenska zasedba pa je bila tokrat sestavljena iz petih smučarjev. Boštjan Kline, Andrej Šporn, Rok Perko, Klemen Kosi in Andrej Jerman so bili tisti, ki so upali na uspeš spopad s 2334 metrov dolgo Olimpijsko progo.


V hitrih disciplinah Aksel Lund Svindal ne pozna poraza [foto: GEPA]

Kmalu po začetku preizkušnje smo videli zelo dobro vožnjo Američana Teda Ligetyja, ki je nosil startno številko dve. Svojo nalogo je opravil zelo dobro. Zmagovalec prvega veleslaloma sezone v Soedlnu je ostal v vodstvu vse do nastopa Avstrijca Joachima Puchnerja, ki je izboljšal čas za le stotinko sekunde. S številko 16 je startal Francoz Adrien Theaux in na progi prebil še pet stotink manj kot Puchner.

Svindal kot iz drugega planeta

Takoj za tem pa se je po progi spustil Norvežan Aksel Lund Svindal, zmagovalec včerajšnje smukaške preizkušnje. Z večino od 48. zavojev je opravil odlično, potrdil odlično formo ter postavil nov najboljši čas. Vodstvo, ki je znašalo 85 stotink pred Theauxem, mu je prineslo novo zmago.


Andrej Šporn je ostal praznih rok [foto: GEPA]

Slovenci praznih rok

Našim smučarjem se tokrat ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk. Še najbolje je šlo Špornu, ki je postavil 38. čas in za trideseterico zaostal 42 stotink sekunde, Kline je bil 43., Perko 50., Jerman 55., Kosi pa je tretji superveleslalomski nastop v svetovnem pokalu končal na 59. mestu.

Tekmovalci se sedaj selijo v ameriški Beaver Creek, ki jih prihodnji konec tedna čakajo nastopi na smuku, superveleslalomu in veleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment