Svindal več kot sekundo pred tekmeci

Norvežan Aksel Lund Svindal je ponovno dokazal, da je najresnejši kandidat za osvojitev velikega kristalnega globusa v moški konkurenci. Tokrat je v italijanski Val Gardeni dobil superveleslalom. Pred drugouvrščenim Matteom Marsaglio je imel več kot sekundo prednosti. Uspeh domačinov je s tretjim mestom dopolnil izkušeni Werner Hell.

Svindal je povečal prednost v skupnem seštevku [foto:GEPA]

S slovito progo Saslong se je najprej spopadel Francoz Johan Clarey in kar nekaj časa stal na mestu vodilnega. Prehiteti ga je uspel šele zmagovalec zadnjega superveleslaloma Matteo Marsaglia. Njegova dobra vožnja pa nikakor ni zadostovala za končno zmago. Svindal je namreč smučal veliko bolje in kljub manjši napaki tik pred ciljem zmagal z ogromno prednostjo. Na tretje mesto se je prebil že omenjeni Heel, ki je letos v superveleslalomu res dobro pripravljen. Peterico sta zaokrožila še Kjetil Jansrud, ki je bil s svojo današnjo predstavo kar nekoliko razočaran, in Adrien Theaux.

Od slovenskih predstavnikov je najbolje smučal Rok Perko. S startno številko 40 je končal na odličnem 16. mestu, s čimer je izenačil svojo najboljšo uvrstitev v tej disciplini. Nastopi ostalih niso bili tako spodbudni. Boštjan Kline, Andrej Šporn in Andrej Jerman so ostali brez točk.

Svetovni pokal se bo jutri nadaljeval s smukom, a njegova izvedba ni zagotovljena. Vremenska napoved ni obetavna, zato bo verjetno smuk skrajšan ali pa celo odpovedan. Podobno se je v Val Gardeni zgodilo že lani, ko so tekmo po 21 tekmovalcih zaradi premočnega vetra odpovedali.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment