SZS do novega predsednika konec meseca

Popoldan je bila v Ljubljani 22. seja Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije. Člani IO so sprejeli sklep o sklicu izredne skupščine, na kateri bodo volitve za novega predsednika SZS. Skupščina je sklicana za 26. september 2012. Kandidature za novega predsednika morajo prispeti na sedež SZS do 14.9.2012 do 12 ure, ko bo zasedala kandidacijska komisija. Po seji bodo imena kandidatov, skupaj z njihovimi programi objavljena na spletni strani SZS.


Bo pod novim predsednik ostala še naprej direktorica SZS Barbara Kuerner Čad [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Potrjene so bile tudi sestave organizacijskih komitejev tekem svetovnega pokala v sezoni 2012/2013 in sicer: v smučarskih skokih za ženske, ki bodo na Ljubnem; finala svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške v Planici in tekem svetovnega pokala v telemark smučanju v Bohinju.

Planica po nordijsko svetovno prvenstvo 2019?

Izvršilni odbor je obravnaval in sprejel poročilo predsednika delovne skupine za kandidaturo Planice za nordijsko SP za leto 2017 Janeza Bukovnika. Po predstavitvi poročila in razpravi, so se člani IO SZS soglasno strinjali, da delovna skupina nadaljuje s svojim delom in takoj pripravi analizo možnosti vnovične kandidature Planice, tokrat za svetovno prvenstvo za leto 2019. O vnovični kandidaturi bo nato odločal IO SZS na svoji naslednji seji. Vlogi ambasadorjev za morebitno ponovno kandidaturo sta že potrdila tako Petra Majdič, kot Franci Petek. Odločitev o organizatorju bo padla na naslednjem kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki bo junija 2014 v Barceloni.

Leave a Comment