Takanashijeva ponovno nepremagljiva

Da sta že sicer daleč najboljšo skakalko letošnje sezone Saro Takanashi domače prizorišče v Sapporu in zgodovinska zmaga rojaka Noriakija Kasaija v Kulmu le še dodatno motivirala, najbrž ni treba posebej poudarjati. S skokoma 97 in 91 metrov si je zmago zagotovila s prednostjo več kot 20 točk pred drugouvrščeno Francozinjo Coline Mattel, za katero so bile to prve stopničke v sezoni. Tretja je bila Rusinja Irina Avvakumova.


Takanashijeva v letošnji sezoni ni zmagala le ene od sedmih preizkušenj za dekleta v svetonem pokalu. [foto: FIS]

Izkupiček slovenskih predstavnic ni bil pretiranega navdušenja vreden – med dobitnice točk so se prebila le tri dekleta. Kot že včeraj s petim mestom, je bila tudi danes med našimi najbližje vrhu Maja Vtič na šestem mestu. Skakalka iz smučarskega društva Zabrdje, ki v zadnjih nekaj preizkušnjah le stopnjuje svojo formo, je pristala pri 91,5 in 90,5 metrih. Nekoliko slabše z 18. mestom (dvakrat 83,5 metrov) se je izkazala Špela Rogelj, za las pa je točke ulovila še Eva Logar na 28. mestu (82,5 in 76 metrov), čeprav se ji je po prvi seriji obetala precej lepša uvrstitev. Daleč zadaj sta obtičali zmagovalka z Univerzijade v Predazzu Katja Požun (38. mesto in 74 metrov) in Anja Tepeš (42. mesto in 69,5 metrov) .

V skupnem seštevku na samem vrhu suvereno ostaja Takanashijeva, sledita ji Avvakumova na drugem in Carina Vogt na tretjem mestu. Japonka je letos zbrala 660 točk oz. preko 200 točk več kot njena prva zasledovalka. Novo priložnost bodo dekleta dobila naslednji vikend – prav tako na Japonskem. V mestu Zao bosta na sporedu dve preizkušnji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sapporo


Leave a Comment