Teja Gregorin med najboljšo petnajsterico

Biatlonke so se v Novem Mestu na Moravskem drugič v tej sezoni pomerile na posamični preizkušnji. Pred približno 3000 gledalci je prvič v tej disciplini slavila finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen, Teja Gregorin je s 14. mestom ponovila svoj zadnji dosežek iz Oberhofa.

Najboljša slovenska biatlonka je zadela osemnajst tarč (0,1,0,1) in si prislužila dve minuti pribitka, ter zaostala za zmagovalko dve minuti in 38 sekund. “To še vedno ni tista forma, ki jo pričakujem od sebe. Strelsko sem se dokaj stabilizirala, vendar bo potrebno še narediti preboj med najboljše. Tekaško še ne najdem pravih občutkov, pa niti ne vem zakaj. Nimam pravega odgovora na to vprašanje, vem le, da mora biti boljše za uvrstitve med prvih pet. Proge so nedvomno zelo zahtevne v Novem Mestu in jih je bilo potrebno obravnavati s spoštovanjem, kar pa meni ne povzroča težav. Manjka mi še nekaj samozavesti, malo moči in iskrica, ki bo prinesla napredek,” se je ocenila Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Na 38. mesto se je uvrstila druga najboljša slovenska predstavnica Andreja Mali, ki je s štirimi nepokritimi tarčami (1,0,2,1) prišla do točk svetovnega pokala. “Žal pobiram bolj drobiž, kar se tiče točk svetovnega pokala. Tekaško sem se dobro držala, saj sem tri kroge tekla skupaj z Ekholmovo, streljanje leže pa je zadnje čase moja največja težava. Že z dvema zadetima tarčama več, bi bila lahko okrog dvajseterice. Res nimam razloga za zadovoljstvo,” se je hudovala Malijeva.

Lili Drčar, ki je tudi dobila priložnost za nastop, je bila na streljanjih petkrat neuspešna (1,1,1,2), kar ji je prineslo 81. mesto, a vendarle Sloveniji tudi nekaj potrebnih točk za razvrstitev v pokalu narodov.

Teja je dosegla dobro uvrstitev s streljanjem, ki pa ni bilo odlično. Zna tudi boljše, tek pa ostaja na ravni, kjer je zaključila zadnje tekme. Prvo preizkušnjo na vsakem prizorišču začenja bolj z rezervo in z najslabšim tekom, šele na koncu pa spet prikaže svoj realni potencial. Če bo lahko presegla te malenkosti, se bo lahko zasidrala med deseterico najboljših, kjer je že bila. Mogoče bo morala prej pritisniti na plin, da bodo tudi tekaški zaostanki manjši. Andreja je tekla presenetljivo dobro za šprinterko, mora pa popraviti strelske predstave, če želi dosegati boljše rezultate. Za Lili smo vedeli, da bo zanjo proga zelo težka, zato je tudi začela zelo previdno. Ne smemo ji zameriti tudi kakšnega zgrešenega strela preveč, ker kljub vsemu še nabira pokalne izkušnje,” je ženske nastope komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Čeprav je bila dvakrat neuspešna na strelišču (0,1,1,0), si je zmago za današnji rojstni dan podarila Kaisa Mäkäräinen. Drugo mesto je osvojila Švedinja Helena Ekholm (0,0,0,1), tretja pa je bila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Magdalena Neuner (0,1,0,1).

Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Simon Kočevar bodo jutri ob 14.15 uri nastopili na 20-kilometrski posamični tekmi. “Prav te težke proge v Novem Mestu so lahko prednost za naše fante, ki so v večini dobri tekači. Ta trenutek imamo celo dva izjemna, bo pa potrebno za dober rezultat zadeti vsaj 19 ali vseh 20 tarč, če bo na strelišču brezvetrje, kot je bilo danes. To znajo in so tudi že dokazali, bi si pa tokrat to želel tudi od Mariča in Rupnika, da s kakšnim bolje merjenim strelom ne zapravita teh možnosti kot že nekajkrat letos,” so želje Velepca pred moško posamično preizkušnjo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nove Mesto :. Posamična tekma (ž)


Leave a Comment