Teja Gregorin tokrat na 17. mestu, še ena zmaga Bergerjeve

Östersund je gostil še peto preizkušnjo sezone svetovnega pokala. Na 7,5-kilometrskem šprintu smo videli nastopa dveh Slovenk. Teja Gregorin je zasedla 17. mesto, Andreja Mali pa je bila 80. Še ena zmaga je šla v roke Norvežanke Tore Berger. Tako kot biatlonci so imele tudi tekmovalke na progi in strelišču zahtevne pogoje za nastope, saj je bila temperatura na Švedskem krepko pod ničlo, spremenljiv veter pa je zahteval največjo zbranost.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova je po solidnem teku s prvim streljanjem opravila s 100-odstotno uspešnostjo in nato še tekla nekoliko hitreje. Na drugem postanku je sicer začela z zgrešenim strelom, a se nato zbrala in pokrila vse ostale tarče. Ob prihodu čez ciljno črto je postavila šesti čas, ki je bil za dobro minuto slabši od časa Bergerjeve. Tudi Malijeva je na prvem postanku svojo nalogo opravila z odliko, v drugo pa ji streljanje ni uspelo, saj je zgrešila kar trikrat. Na koncu preizkušnje v Östersundu je tako pristala na 80. mestu.

Temperature so bile zagotovo malo moteče, a mislim, da sem se z njimi dobro spopadla. V prste me ni zeblo, tako da mi to ni delalo težav. Kar se tiče rezultata je to nekako to, kar smo pričakovali za začetek sezone, zdaj pa upam, da bodo šle stvari samo še navzgor,” je po tekmi dejala Gregorinova in dodala nekaj besed o jutrišnji tekmi: “Načrt je, da na strelišču ohranim trezno glavo, saj bo za boljši rezultat potrebno še boljše streljanje. Na teku se bom pa seveda potrudila po najboljših močeh.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

V tem mrazu je težko tekmovati, saj nanj nismo navajeni. Trenirali smo namreč praktično pri ničli, kar se precej pozna. Z nastopom Teje sem zadovoljen, takšni rezultati so bili pričakovani, računali smo, da bomo iz tekme v tekmo dvigovali formo. Tudi s tem namenom zadnji treningi pred tekmami niso bilo najtežji. 15. in 17. mesto sta realna in s tem je lahko zadovoljna, saj lepo zbira točke,” je kratko oceno napravil glavni trener Uroš Velepec.

Drugo zmago sezone je vknjižila Norvežanka Tora Berger. Nosilka rumene majice je do prvega mesta prišla navkljub enemu zgrešenemu strelu in navkljub padcu malo pred ciljem, ki ji je končnemu času dodal nekaj sekund. Drugo mesto je osvojila Ukrajinka Olena Pidhrušna (0,1), tretje pa Rusinja Olga Vilukhina (0,1).

Jutri sta na sporedu zasledovalni preizkušnji. Moški, med katerimi bosta nastopila tudi Jakov Fak in Janez Marič, se bodo na 12,5-kilometrsko pot podali ob 12.30, Teja Gregorin pa bo z 10. kilometri začela kmalu po 14.30.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Sprint (ž)


Leave a Comment