Tekači na brzicah, treningi se nadaljujejo

Slovenski tekači so se nedolgo nazaj spopadli z deročo Savo Dolinko in po hudem boju z vodo srečno preživeli podvig. Nekateri bodo sedaj skupaj z najboljšo žensko A ekipo že odpotovali na naslednje skupne priprave v nemški Ruhpolding. Tekačice že nekaj let v avgustovskih dneh tam vedno opravijo del poletnih skupnih priprav. Tokrat jih bosta trenerja Marko Gracer in Nejc Brodar odpeljala na priprave od 23. do 29. avgusta.


[foto: SZS]

Čaka jih zelo težek teden, saj je pred njimi nekaj zelo zahtevnih treningov, tako na rolkah, štadionu, kot tudi na tekaški imitaciji, ki velja za poseben priboljšek tekaških treningov. Obetajo se sicer zelo vroči dnevi, kar seveda pomeni še dodaten napor, toda ob veliki volji in zavzetosti pri delu – tako fantje kot dekleta Barbara Jezeršek, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Anja Eržen, Mirjam Cossettini in Eva sever Rus jo zagotovo imajo – bo vse lažje.

Katja Višnar se tokrat priprav ne bo udeležila, saj je po zadnjih pripravah odpotovala “domov” na Norveško in bo trening opravila pri prijetnih 20-ih stopinjah. Seveda vmes ni mirovala, saj je takoj po Pokljuki v Hamarju že preverila svojo pripravljenost na šprinterski preizkušnji in potrdila, da trdo trenira, saj je osvojila 3. mesto, kar je dobra spodbuda tudi za ostala naša dekleta.

Leave a Comment