Tekači okusili umetni sneg

Čez dobra dva tedna bo tekaška karavana v teku na smučeh pričela s sezono svetovnega pokala v finskem Kuusamu, a še pred tem čakajo naše tekačice in tekače FIS tekmovanja v norveškem Beitostoelnu, kjer se bo na podlagi rezultatov sestavila ekipa za svetovni pokal v Ruki.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Če so bile snežne napovedi pred odhodom v Skandinavijo bolj medle ter je bil kraj snežnih priprav še v zraku, je slovenski tekaški reprezentanci uspelo najti “optimalno” snežno podlago v norveškemu Sjusjoenu, kraju kjer pretežno trenira tudi naša specialistka za sprint Katja Višnar.

Imamo 3,5 km proge z umetnim snegom, vreme je spremenljivo, zjutraj je okoli -2, preko dneva pa okoli +5 stopinj, kar je v redu za trening, za testirati opremo pa je slabše. Na progi je velika gneča, saj je na treningu veliko ekip. Gre pa vse po planu in vsi tekači so zdravi za kar upam, da tako tudi ostane. V Sjusjoenu ostanemo do nedelje, v ponedeljek pa se selimo v Beitostolen, kjer nas konec tedna čakajo FIS tekme,” poroča glavni trener tekaške reprezentance na smučeh Marko Gracer.

Leave a Comment