Tekači razpolagajo s 580.000 €

Svetovni pokal za tekače se bo pričel konec meseca s tridnevno prireditvijo v finskem Kuusamu, kjer bodo nastopile tudi slovenske predstavnice. Po besedah predsednika panoge teka na smučeh pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) Mitje Praznika so uspeli zagotoviti finančna sredstva v višini približno 580.000 evrov za tekmovalni del, to je vsota, ki pokriva vse načrte, ki ga je pripravil strokovni del. Strokovna ekipa tudi v letošnji sezoni ostaja enaka. Kot glavni trener in vodja panoge, bo še naprej deloval Marko Gracer. Norvežan Per Torvik ostaja kot strokovni sodelavec, Nejc Brodar je bil v pripravljalnem delu pomočnik A ekipe, v tekmovalnem delu sezone pa bo predvsem v pomoč servisu, torej bo pomagal tekmovalkam pri testiranju in izbiri smuči.


Tekaška reprezentanca Slovenije [foto: SZS]

V tej sezoni smo se nekoliko okrepili na srečo s pomočjo klubskih trenerjev in treningom z mlajšimi obetavnimi tekmovalkami. Nadaljevali smo delo, ki smo ga zastavili v pretekli sezoni, z vsemi vpeljanimi spremembami. Glede na vse je slika letos nekoliko boljša, rezultati pa se bodo pokazali seveda na tekmovanjih. V poletnih mesecih smo trenirali tudi na snegu, veliko smo bili na višinskih pripravah, imeli smo odlične snežne pogoje, opravili smo tudi nekaj testov smuči in iz tega vidika smo lahko zadovoljni. Gremo optimistično v sezono, vsem nam je jasno, da se tudi konkurenca pripravlja. Menim, da moramo biti pred sezono zmerni optimisti,” ostaja realen Gracer, ki bo v Skandinavijo odpeljal Leo Einfalt, Niko Razinger, Katjo Višnar, Vesno Fabjan, Barbaro Jezeršek, Alenko Čebašek, Anomarijo Lampič, Domna Potočnika, Roka Tršana, Luka Prosenain Miho Šimenca. Fantje se bodo udeležili FIS tekmovanj v Beitostoelnu, dekleta pa bodo nastopila tudi na svetovnem pokalu.

Pred nami so cilj Olimpijske igre, trenutno imamo mednarodno kvoto dveh tekmovalcev ter pet tekmovalk, tukaj upam in računam, da bodo mlajše sedaj večkrat nastopile na svetovnem pokalu, kar seveda na začetku ni enostavno. Računamo na nastop štafete v Lillehamerju s tem namenom gre sedem deklet na tekmo v Beitostoelen. To bo edina priložnost za nastop ženske štafete pred Olimpijskimi igrami,” še meni Gracer.

Leave a Comment