Tekači že trenirajo na snegu

Reprezentantke v teku na smučeh so po prvem sklopu višinskih priprav na domači Rogli te dni že v avstrijskem Ramsau, kjer bodo preizkusile tudi “poletni” sneg. Trening na Rogli je bil za dekleta še nekoliko milejši v smislu velike intenzivnosti. Na treningu so se jim pridružili tudi fantje B ekipe.


Slovenska tekaška reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V Ramsau bomo spali pod gondolo ledenika Dachstain, da obdržimo višino nad 1.500 m nadmorske višine. Dekleta trenirajo nemoteno. Pričeli smo sodelovati s strokovnjakinjo za prehrano Urško Bukovnik, ki se je izkazala kot dobra poteza,” je povedal glavni trener Marko Gracer in dodal, da v Ramsau trenirajo Katja Višnar, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek ter Rok Tršan.

Predzadnji dan višinskih priprav na Rogli se je A ekipi pridružil norveški strokovnjak Per Oyvind Torvik, ki bo ekipo spremljal tudi v Avstriji. “Pri tekmovalkah se vidi v primerjavi s preteklim letom napredek v tehniki teka na rolkah ter tudi napredek v fizični pripravljenosti, zanimivo bo videti fiziološke teste porabe kisika pa končanih višinskih pripravah,” je povedal Torvik.

Leave a Comment