Tekačice z dobrim uvodom v novo sezono

Zadnje dejanje FIS trojčka v norveškem Beiotostoelnu se je za naše tekačice končal več kot spodbudno. V kvalifikacijah sprinta v klasični tehniki je Katja Višnar dosegla najhitrejši čas, mladinka Anamarija Lampič pa odličen 12.čas, 1,2 km dolgega sprinta. Tudi ostala dekleta so se uvrstile v nadaljne boje, Vesna Fabjan s 21. časom, Nika Razinger s 23. ter Alenka Čebašek s 24. časom.


Katja Višnar je osvojila peto mesto [foto: OK Val di fiemme]

V nadaljevanju se je Višnarjevi brez brez posebnih težav uspelo uvrstiti v finale, kjer je po borbi z norveško falango tekačic osvojila končno 5. mesto. Mladinka Lampičeva je osvojila končno 18. mesto, kar je zanjo vrhunski rezultat, saj je krstno nastopila v tako močni konkurenci. Čebaškovi je uspelo pridobiti nekaj mest za končno 20. mesto, Razingerjeva je končala na 22. mestu ter Fabjanova 26. mestu. Zmagovalni oder je pripadal Norvežankam, zmagala je Barbro Kvale pred Kari Vikhagen Gjeitnes ter Kathrine Harsem.

Pri moških je zmagal Norvežan Petter Northug, sicer šele 9. po kvalifikacijah. Na drugem mestu je pristal Sondre Turvall Fossli, tretji je bil Johan Kjolstad. Našim se ni uspelo uvrstiti med izločilne boje.

Slovenska reprezentanca ostaja na treningu v Beitostoelnu, kmalu pa bo že znana ekipa za svetovni pokal v Kuusamu, ki se bo s sprintarsko preizkušnjo v klasični tehniki pričel v soboto, 29. novembra.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (m)


Leave a Comment