Tekaška reprezentanca iz snežne idile v toplo domovino

Slovenska tekaška reprezentanca se v sredo vrača iz 10-dnevnih snežno-višinskih priprav v italijanskem Val Senalesu. Po besedah glavnega trenerja Marka Gracerja in pomočnika Nejca Brodarja imajo naše tekačice in tekači odlične pogoje za trening, tudi vremenske, saj so snežne razmere poleg obilice sonca, idealne.


Slovenska tekaška reprezentanca [foto: SZS]

Poleg ženske A ekipe so se priprav udeležili tudi mladinska reprezentanca ter U23 ekipa. Naši pa na snežnih progah niso osamljeni, saj jim družno delajo najboljši tekači iz Norveške, Nemčije, Švedske, Finske in domače Italije. Da se sezona nevzdržno približuje nakazuje tudi udeležba spremljevalnega osebja, poleg trenerja mlajše ženske vrste Roka Šolarja ter koordinatorja celinskega pokala Matije Rimahazija, se je ekipi pridružil tudi novi fizioterapevt Damir Eibel ter dvojica servisne ekipe Primož Poklukar in Slovak Stefan Lichon.

Točno čez en mesec se bo začelo zares, s prvo tekmo svetovnega pokala v finskem Kuusamu. Dekleta bodo pred tem opravile zadnje priprave v Skandinaviji natančneje v Sjusjenu pri Lillehamerju. Na sever bodo skupaj s servisno ekipo odpotovale 10. novembra 2013.

Leave a Comment