Tekaška reprezentanca na pripravah v Umagu

Slovenska tekaška reprezentanca je zaključila uvodne priprave v Umagu na Hrvaškem. Ženski ekipi v postavi Katja Višnar, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek sta se pridružila Rok Tršan, najboljši tekač pretekle sezone, in Luka Prosen.

Glavni trener Marko Gracer je ob asistenci Nejca Brodarja strnil vtise: “Imeli smo zelo dobro vreme, tako so bili pogoji za trening zelo dobri, veliko smo kolesarili po Istri, opravili tri trening na rolkah in veliko delali na stabilizacijski moči. Zaenkrat so vsi zdravi in brez poškodb.


Skupinska slika [foto: Marko Gracer/SZS]

Priprave so uspele

Zaenkrat je vse ok, prve priprave v Umagu so dobro uspele. Počutje na treningih je dobro, vedno pa je izziv izboljšati stvari, ki so šibkejše. Vedno se najde kaj novega, tako, da je ves čas kar pestro. Danes na prost dan je vse bolj spontano, namenjeno počitku ter kakšna kava za klepet za katere ni veliko priložnosti,” je povedala Fabjanova, ki je v mislih že na naslednjih zahtevnih treningih.

Rok Tršan, udeleženec preteklega članskega svetovnega prvenstva v Val di Fiemme, je zadovoljen z uvodnimi pripravami: “V Umagu smo opravili veliko vzdržljivostnega treninga, še več pa treninga moči, predvsem statične moči ter stabilizacijskih vaj. Težave s koleni in pokostnicami so minili, tako da lahko vsak trening opravim optimalno.

Celotna ekipa bo v mesecu juniju opravila višinski trening s pripravami na domači Rogli ter zatem v avstrijskem Ramsau, kjer bodo preizkusili tudi tekaške smuči na ledeniku Dachstein.

Leave a Comment