Tekmovanja za svetovni pokal v Sloveniji


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nova sezona, ki bo s seboj prinesla množico tekmovanj, se je s FIS pokalom v smučarskih skokih, že začela. Čeprav nas od prvega snega loči še kar nekaj časa pa se naši športniki in športnice v različnih disciplinah že pripravljajo na nove preizkušnje.

Nove uspehe bodo lovili na številnih rangih tekmovanj, med drugim pa bodo imeli priložnosti nastopiti tudi pred domačimi navijači. Najpomembnejša tekmovanja za naše športnike in športnice bodo zagotovo tista, ki bodo štela za točke svetovnega pokala; na slovenskih tleh bo takih šest.


Maribor [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tri od teh so že tradicionalna. Najboljše alpske smučarke in smučarji bodo nastopili na tekmovanjih za Zlato lisico in Pokal Vitranc, sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške pa se bo, kot že vrsto let, končala v Planici. Skakale bodo seveda tudi ženske in sicer na Ljubnem ob Savinji, biatlonci in biatlonke pa bodo merili moči na Pokljuki.

Šesto tekmovanje najvišjega ranga pa bo gostila Rogla, ki je v minuli sezoni gostila smučarje tekače in tekačice. Tokrat bomo na Pohorju videli elito deskarjev in deskark v paralelnih disciplinah, zaradi dejstva, da naša ekipa sodi v sam svetovni vrh, pa bo to tekmovanje še kako zanimivo.

Koledar tekmovanj za svetovni pokal v Sloveniji

12. – 16. december 2012 – Pokljuka – Biatlon – Moški in ženske

26. – 27. januar 2013 – Maribor – Alpsko smučanje – Ženske

7. februar 2013 – Rogla – Deskanje na snegu – Moški in ženske

16. – 17. februar 2013 – Ljubno – Smučarski skoki – Ženske

9. – 10. marec 2013 – Kranjska Gora – Alpsko smučanje – Moški

22. – 24. marec 2013 – Planica – Smučarski skoki – Moški


Maribor [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Leave a Comment