Telemark smučarji najprej na domačih tleh


Soriška Planina [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V soboto se začenja svetovni pokal v telemark smučanju. Premierno bodo prve tekme na sporedu v Sloveniji in sicer na Soriški Planini.

Zaradi slabih vremenski razmer, ki so ta čas pri nas, so prireditelji tekem za svetovni pokal v Bohinju prestavili tekme iz Senožete na Soriško Planino. Slovenska reprezentanca bo do konca tedna vadila na tem smučišču, kjer imajo, kot pravi trener telemark reprezentance Matija Liška, vso podporo za dober trening: “Res je, danes smo že naredili prvi trening na tem terenu. Kljub temu, da tudi tu ni veliko snega, mislim, da bodo organizatorji brez težav izpeljali tri tekme za svetovni pokal. Forma naših fantov je že na višjem nivoju, pričakujem da bomo v naslednjih dneh naredili še nekaj dobrih treningov ter da bomo šli 100 odstotno pripravljeni na domače tekme, kjer pričakujem dobre vožnje in pa posledično visoke uvrstitve.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Zelo optimističen pred domačo tekmo je naš najboljši tekmovalec v zadnjih dveh sezonah Luka Pintar. “Na zadnjih treningih sem ponovno ujel pravi ritem, tako da sem s trenutno pripravljenostjo lahko zadovoljen. Če sestavim dve vožnji brez napak verjamem, da lahko končam zelo visoko,” je dejal Luka, ki bo tudi na Soriški planini imel veliko podporo ob progi. Na startu bosta tudi Sašo in Jure Aleš, ter novinec v svetovnem pokalu Rok Šmejic.

Slovenska reprezentanca bo imela jutri ob 13.00 uri na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) tiskovno konferenco, kjer bo predstavila cilje za sezono, ki prihaja.

Leave a Comment