Telemark smučarji tudi na smukaški progi Kandahar

Svetovni pokal za telemark smučarje se nadaljuje v francoskem Chamonixu. V nedeljo bo na sporedu tekma v kraljevski disciplini, dan kasneje pa bo na sloviti smukaški progi Kandahar na sporedu nočni sprint za točke svetovnega pokala. V sredo pa bo v bližnjem Les Contaminesu na sporedu še en sprint. Na tekmah v Franciji bo nastopila tudi četverica slovenskih predstavnikov.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin/SZS]

Z dobrimi nastopi želi nadaljevati tudi prvo ime reprezentance Luka Pintar, ki se je v letošnji sezoni redno uvrščal med prvo petnajsterico. “Pred nami je naporen ritem tekem saj sledi kar šest tekem v naslednjih desetih dneh. Sezono želim končati tako kot sem jo začel. Zagotovo bom napadel najvišja mesta, kaj bo to prineslo bomo videli ampak mislim, da sem v tem trenutku v dobri formi in, da lahko pričakujem visoke uvrstitve,” je dejal Luka Pintar, ki je pred enim tednom v Kranjski Gori postal državni prvak. Na tekmah, ki sledijo bo nastopil tudi Sašo Aleš, ki je z rezultati v tej sezoni dokazal, da se lahko uvrsti tudi med prvo dvajseterico. Priložnost na tekmah svetovnega pokala pa bo ponovno dobil tudi komaj šestnajstletni Jure Aleš, ki je pravo odkritje letošnje sezone.

Vodja telemark reprezentanc Matija Liška: “Na dosedanjih tekmah smo dokazali, da smo čez pripravljalno obdobje dobro delali. Z dosedanjim potekom sezone sem lahko zadovoljen. Morda nam manjka le kakšna uvrstitev čisto pri vrhu, ampak smo na dobri poti in verjamem, da bomo prav kmalu tudi na najvišjih mestih.

Leave a Comment