Thomas Morgenstern svetovni prvak, Peter Prevc 17.


Thomas Morgenstern [foto: Tore Afdal / OK Oslo]

Thomas Morgenstern je sanjsko sezono kronal z naslovom svetovnega prvaka na srednji skakalnici v Oslu. Srebro je, podobno kot na olimpijskih igrah 2006 v Torinu osvojil Andreas Kofler, bron pa Poljak Adam Malysz. Najboljši Slovenec – Peter Prevc na 17. mestu.

Zasneženo prizorišče 48. svetovnega prvenstva nam je dalo novega svetovnega prvaka – to je postal osmoljenec Liberca 2009, Thomas Morgenstern, ki je na prestolu tako zamenjal rojaka Wolfganga Loitzla. Beljačan je slavil zasluženo, saj je bil najboljši v obeh serijah, na koncu pa je rojaka Andreasa Koflerja premagal za skoraj 10 točk. Bron si je, prav tako zasluženo, priskakal poljski veteran pred pokojom, Adam Malysz, čigar uspeh je na petem mestu dopolnil Kamil Stoch (v Libercu 4.). Med njiju se je vrnili najboljši domačin, Tom Hilde.

Naši skakalci prvo izmed štirih tekem na tem prvenstvu zapuščajo sklonjenih glav. Mitja Mežnar je s 85 metri osvojil 40. mesto, v finale pa se ni uspelo prebiti niti našemu največjemu adutu, Robertu Kranjcu, ki je osvojil 32. mesto. Kot edini je Slovenijo v finalni seriji zastopal Peter Prevc, ki je solidno opravil svojo nalogo in je na koncu osvojil 17. mesto. Po prvi seriji je bil mladi Triglavan mesto višje.
Jutri bo na sporedu še ekipna tekma na srednji skakalnici.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Uradni rezultati


Leave a Comment