Timi Zajc izključen iz tekmovanja v Planici

V petek je Timi Zajc na družabnem omrežju Instagram opisal stanje v reprezentanci. “Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moras pri nas tako delati kot rečejo drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev. Vsi si želimo medalje…. Ampak kot se je izkazalo v zadnjih dveh letih rezultati pri meni padajo. Rečem lahko samo Hvala lepa in nasvidenje🖐


Timi Zajc ne bo več nastopil v Planici [foto: Bobo]

Namesto, da bi pogledali, kje so vzroki za slabe nastope naši skakalcev, je Smučarska zveza Slovenije (SZS) Timija Zajca enostavno izključila iz reprezentance. V sporočilu so navedli: “Danes, 12.12.2020 zjutraj, je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih sprejel sklep o izključitvi Timija Zajca, člana A reprezentance iz FIS Svetovnega prvenstva v poletih, ki poteka v Planici.
Sklep je bil sprejet na podlagi podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev, ter disciplinskim pravilnikom Smučarske zveze Slovenije.
Timi Zajc je bil o sklepu obveščen takoj po njegovem sprejetju. V nadaljevanju je vodstvo reprezentance zadržalo Petra Prevca in Žigo Jelarja v Kranjski Gori v hotelu Kompas, saj sta želela zeleni mehurček zapustiti ravno danes zjutraj. Po pogovorih z vodstvom tekmovanja in predstavniki FIS, obstaja možnost, da eden izmed dvojice nastopi na nedeljski ekipni tekmi.
Prihodnji teden se bodo sestali pristojni organi panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ter obravnavali poročilo o petkovem dogodku. O sklepih vas bomo seveda obvestili.

Leave a Comment