Tina Maze 15. na slalomu v Lienzu

Ženske so se v Lienzu pomerile na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem koledarskem letu. Po veleslalomski preizkušnji je prišla na vrsto še slalomska, na kateri se najboljša smučarka lanske zime Tina Maze nikakor ni znašla. Po zmagi v Courchevelu je ponovno stopila na najvišjo stopničko veteranka Marlies Schild, ki je s tem rezultatom dosegla 35. slalomsko zmago, kar je največ v zgodovini. Avstrijka se je do zmage prebila iz šestega mesta po prvi vožnji. Z 41. stotinkami zaostanka je drugo mesto zasedla Mikaela Shiffrin, po odstopih Zettlove in Pietilae-Holmnerjeve pa je bila tretja Nemka Maria Höfl-Riesch.


30-letnica je bila po nastopih v Lienzu zelo razočarana [foto: GEPA]

Tako kot včeraj je startno številko 1 nosila Tina Maze. S prvo vožnjo je opravila dobro, brez kakšnih vidnih napak, a ne tako napadalno, kot je bilo to videti pri nastopih njenih tekmic. Ob koncu prvega teka je pristala na 14. mestu, medtem ko se je najbolje odrezala Američanka Mikaela Shiffrin. 22 stotink je zaostala Švedinja Maria Pietilae-Holmner, 25 pa Avstrijka Kathrin Zettel.

Maruša Ferk, ki je danes lovila prve slalomske točke sezone, je startala s številko 41. Naša smučarka je imela že na samem začetku nekaj težav, kar je botrovalo izgubi časa. Srednji in spodnji del sta bila za odtenek boljša, kar pa ni bilo dovolj za preboj v trideseterico. Zasedla je 44. mesto. Zadnja Slovenka na startu je bila Ana Bucik, ki pa ji na načeti progi prav tako ni uspelo priti do točk. Postavila je 46. čas.

Mazejeva je v drugo poskušala zmanjšati zaostanek 1.58 sekunde za vodilno po prvem teku. Tudi tokrat na poti ni naredila napak, a ji smuči niso stekle po željah, tako da je v primerjavi s takrat vodilno Francozinjo Anne-Sophie Barthet zaostajala čez celotno progo. Ob prihodu čez ciljno črto se je ob njenem imenu izpisala številka +0.88, ki jo je popeljala na šesto mesto ter na končno 15.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lienz :. Slalom (ž)


Leave a Comment