Tina Maze dočakala prvo superveleslalomsko zmago


Zgodovinska zmaga Tine Maze [foto: GEPA]

V St. Antonu so smučarke tekmovale na tretjem superveleslalomu te sezone. Odlično pripravljena proga z oblico tehnično zahtevnih zavojev je bila pisana na kožo slovenski šampionki Tini Maze. Črnjanka je izkoristila svoje znanje in odlične pogoje ter ugnala vso konkurenco. Tako je postala šesta smučarka, ki je zmagala prav v vseh petih disciplinah. Pred tem je to uspelo Petri Kronberger, Pernilli Wiberg, Janici Kostelić, Anji Pärson in Lindsey Vonn.


Nasmejana Črnjanka v clijni areni [foto: FIS]

Mazejeva se je pogumno pognala na progo in odsmučala brez napak. Za pičle štiri stotinke sekunde je premagala Anno Fenninger, tretja pa je bila Fabienne Suter. Najboljša smučarka lanske sezone, Lindsey Vonn, je končala na četrtem mestu.


Slavje v Tininem taboru [foto: GEPA]

Tina je štirim veleslalomski in eni suprekombinacijski zmagi v tej sezoni zdaj dodala še najbolj želeno ‒ superveleslalomsko. S smučanjem, ki ga kaže na slalomih, se zdi, da bo kmalu stopila na najvišjo stopničko odra za zmagovalke tudi v tej disciplini. Zmaga v smuku pa je gotovo najtežje dosegljiva. Zmagati prav v vseh disciplinah v eni sezoni je sicer uspelo samo Janici Kostelić. Kljub temu, da dosežka Hrvatice Mazejeva verjetno ne bo uspela ponoviti, pa je veliki kristalni globus že skoraj dokončno oddan. Konkurentkam ostaja le še boj za male kristalne globuse in medalje na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Schladmingu.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Anton :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment