Tina Maze druga smučarka sezone

V lepem sončnem vremenu se je v Schladmingu končal svetovni pokal v alpskem smučanju. Na moškem slalomu si je Mitja Valenčič s Švedom Jensom Byggmarkom razdelil osmo mesto in s tem sezono končal kot 14 slalomist. Zmage se je razveselil Šved Andre Myhrer, drugi je bil Nemec Felix Neureuther, tretji pa domačin Mario Matt.

S celotno sezono sem zadovoljen, z današnjim dnem pa tudi. Proga je bila težka. Postavitev je bila zahtevna, podlaga je zelo drsela, tako da je bilo težko odpeljati hitro. Zadovoljen sem da sem preživel to tekmo in se že veselim prve jakostne skupine v naslednji sezoni. Zdaj me kmalu čaka državno prvenstvo ter dva testa smuči in čevljev, tako da imam pred seboj še nekaj smučarskih dni,” pa je po tekmi dejal Mitja, ki je letos zabeležil pet uvrstitev med deseterico, njegov najboljši rezultat pa je bilo peto mesto.

Marko Jurjec, glavni trener tehničnih disciplin, je po tekmi dejal: “Z vožnjama Valenčiča smo zadovoljni, čeprav je naredil nekaj napak, predvsem v prvem teku. V drugo je dobro napadel, smučal korektno in bil uspešen. S sezono smo zadovoljni, Mitja pa lahko mirno starta v naslednji.

Skupni zmagovalec svetovnega pokala je Avstrijec Marcel Hirscher (1355), ki je za 25 točk ugnal Švicarja Beata Feuza (1330), mali slalomski kristalni globus pa je odšel v last Myhreru.


Tina ni vedela, kje je izgubila dragoceni čas [foto: GEPA]

Tina do drugega mesta v skupnem seštevku

Tina Maze je na veleslalomu, zadnji preizkušnji sezone, ostala brez točk, saj je zasedla 17. mesto. Kljub temu pa je Črnjanka v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila drugo mesto, saj je Maria Hoefl-Riesch odstopila. “Z današnjim nastopom nisem zadovoljna,” je kratko dejala Črnjanka. Zmage se je razveselila Nemka Viktoria Rebensburg, druga je bila Avstrijka Anna Fenninger, tretja pa Italijanka Federica Brignone.

Zmagovalka letošnjega svetovnega pokala je Američanka Lindsey Vonn (1980), danes 24., druga je Tina (1402), tretja pa Maria Hoefl-Riesch (1227). Veleslalomski globus pa je pripadel današnji zmagovalki Viktorii Rebensburg (650), Tina (367) je peta.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Veleslalom (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming :. Slalom (m)Tina je postala druga najboljša smučarka sezone [foto: GEPA]

Leave a Comment