Tina Maze: “Maribor mi je vedno predstavljal neko prednost”

Danes je v mariborskem nakupovalnem središču Europark potekala novinarska konferenca slovenske smučarske reprezentance. Dekleta je pričakala obilna množica oboževalcev in novinarjev, ki je ponorela ob prihodu vodilne Tine Maze, ki je v Štajersko prestolnico prispela naravnost iz treninga v Italiji. “Od nekdaj sem si želela tekmo v Mariboru pričakati kot favoritka, saj zaradi vodstva v skupnem seštevku nisem pod tolikšnim pritiskom kot sicer in bom lahko na domači tekmi bolj sproščena. Vsekakor pa se hočem tudi tokrat dokazati in poskrbeti za napet vikend,” je obiskovalcem zagotovila Mazejeva in nadaljevala: “Maribor mi je vedno predstavljal neko prednost, saj takšne energije nisem deležna nikjer drugje. Poznam progo in čeprav stika s progo nisem imela že nekaj časa, verjamem v to, da bom to prednost lahko tudi tokrat izkoristila. Fizično se trenutno počutim odlično in upam, da bo tako tudi v prihodnjih dneh. Vsekakor pa ostaja glavno, da se imamo fajn.


Slovenske smučarke so pred domačo tekmo dobro razpoložene [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pozitivnega vzdušja so obiskovalce tiskovne konference nagovorila tudi preostale reprezentantke. “Nastopati v domačem mestu je enkratna izkušnja in zelo se veselim tekmovanja, saj bo ob progi nedvomno noro vzdušje,” je navdušenje povzela Ilka Štuhec. Pozitivni rezultat si obeta tudi Ana Bucik, ki v Mariboru želi ponovno loviti boljše rezultate: “Na zadnjih nastopih so rezultati res nekoliko upadli, vendar sem v letošnjem letu imela veliko možnosti za trening in pospešeno gradila na kondiciji in tehniki smučanja. Pričakujem da se bodo rezultati treniranja pokazali tudi na tekmi.

Dekleta se nastopov pred domačimi navijači veselijo

Vedno znova sem vesel, ko vidim, da je domače zanimanje za alpsko smučanje takšno, kot je trenutno. To nam da dodatno motivacijo za treniranje in še večji zagon k doseganju odličnih rezultatov. Vsa dekleta so se na tekmo Zlate Lisice ekstenzivno pripravljala in se nastopa izredno veselijo, zato sem prepričan, da bodo upravičila pričakovanja ter se borila za najboljše rezultate v letošnji sezoni,” je vzdušje komentiral strokovni vodja alpskih disciplin slovenske reprezentance Vlado Makuc.

Postorili smo vse, da bo ta poseben dan za Mariborčane in ostale gledalce letošnje Zlate Lisice najboljše preskrbljeno. K temu bo pripomogel poseben prometni režim, s katerim se želimo izogniti pretirani gneči na cesti, dodatnimi parkirnimi prostori in brezplačnim avtobusnim prevozom iz mestnega jedra ter posameznih parkirišč. Hkrati smo poskrbeli, da so cene vstopnic že tretje leto nespremenjene,” pa je dogajanje iz organizacijskega vidika povzel generalni sekretar Zlate Lisice Srečko Vilar.

Uradni program 49. Zlate Lisice se prične že v petek, 25. januarja ob 17. uri na Trgu Leona Štuklja, kjer bo ob bogatem glasbenem programu potekal žreb štartnih številk za sobotni slalom.

vir: zlatalisica.si

Leave a Comment