Tina Maze: “Na štartu odmisliti vse negativne misli”


Tina Maze [foto: GEPA]

Tina Maze je na današnji superkombinacijski preizkušnji poskrbela za novo slovensko medaljo na svetovni prvenstvih. V Garmisch-Parenkirchnu je namreč morala priznati premoč zgolj Avstrijki Anni Fenninger. “Pred slalomskim delom superkombinacije sem se poskusila čim bolj sprostiti ter spočiti mišice, ki so bile po smuku zelo utrujene. Tako zahtevnega smuka se ne spominjam. Pravilen način počitka med nastopom je zelo pomembno. Odšla sem v hotel, ki je blizu smučišča. Organizatorji so zelo dobro poskrbeli za logistiko,” je dogajanje med smukaškim in slalomskim delom superkombinacije razkrila Tina Maze.

Vesela sem, da sem končno osvojila stopničke tudi v superkombinaciji, kar mi doslej še ni uspelo. Dobro sem opravila tako prvo kot drugo preizkušnjo,” je menila Črnjanka. Po odhodu serviserja in vnetju narastišča zadnje leve stegenske mišice je bila najboljša slovenska smučarka tik pred zdajci v dvomih ali naj se udeleži svetovnega prvenstva ali ga spremlja le preko televizijskih ekranov.

Na štartu slalomskega dela je bila prisotna živčnost, a sem jo uspela kontrolirati,” je “težave” pred drugim delom nastopa razkrila 27-letnica ter nadaljevala: “Na prvem treningu sem se spoznavala s progo in sploh nisem smučala, kot bi bilo treba, zaradi česar se je proga poigravala z mano. Če nisi bil 100-odstoten na tako zahtevni progi, te je ‘razmetalo’ po njej. Toda po drugem treningu sem bila prepričana, da lahko tudi smukaško progo dobro odpeljem.

Nedeljski nastop na specialnem smuku je trenutno še vprašljiv, saj Mazejevo zanimajo zgolj medalje. “Osvojiti deseto mesto in se pri tem pretirano utruditi nima smisla, zaradi tega je udeležba na specialnem smuku še vprašljiva. Morda bi bilo bolje narediti slalomski ali veleslalomski trening ter se pripraviti na tehnične discipline

Sedaj je lažje. V glavi vidim le uspehe. Stvari tako gredo bistveno lažje in tudi energije je več. Lažje mi bo za naprej. Potrebno se bo dobro pripraviti na naslednje tekme. Naredila sem že veliko. Moje želje so tudi na veleslalomu in slalomu osvojiti najvišja mesta,” je Tina razkrila načrte za prihodnje tekme.


Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment