Tina Maze strnila vtise po koncu najbolj uspešne sezone


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik]

Nova Ljubljanska Banka je v svojih prostorih danes gostila novinarsko konferenco, na kateri sta strnila vtise po daleč najbolj uspešni sezoni doslej, Tina Maze in njen trener Andrea Massi.

Naši najuspešnejši smučarki je po zgodovinski sezoni najprej čestital gostitelj, član uprave NLB d.d. Robert Kleindienst: “V čast mi je, da lahko gostimo Tino Maze in del njene ekipe, ki nas je v pretekli sezoni najbolj razveseljevala s svojimi rezultati. Ponosni smo, da smo lahko sponzor in iskreno čestitamo za vse rezultate. Tino Maze ne krasita le talent in delavnost, temveč tudi pozitivna energija, usmerjenost k ciljem in ne nazadnje tudi predrznost in podjetnost, ki je v Sloveniji primanjkuje.

Nekaj besed o pretekli sezoni in čestitke je izrekel tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše: “V preteklih dneh so potekali intenzivni dialogi, kjer smo se dogovorili, da bomo skušali alpskim disciplinah zagotoviti dodatna sredstva in kvalitetne trenerje iz tujine, da bomo lahko reprezentantom in pa seveda Tini Maze omogočili še boljše pogoje. Naša Tina je zlata, kaj bi šele bilo, če Tina imela vsaj približno take pogoje kot druge vrhunske smučarke kot je na primer Lindsey Vonn. Nikoli do sedaj v slovenskem smučanju nismo imeli tekmovalke ali tekmovalca, ki bi imela tako verodostojne pravice, da lahko suvereno poseže po najvišji možni lovoriki kot je veliki kristalni globus. Tina, to kar si dosegla, je za nas še en dodaten motiv, da poiščemo nove možnosti, da ti bomo v prihodnje lahko nudili še boljše pogoje.

O trdem delu in vztrajnosti v pretekli sezoni je v nadaljevanju spregovoril Tinin trener, Andrea Massi: “Tina je dosegla vrhunske rezultati v pogojih, ki jih ima na razpolago. Govorim predvsem o ekipi trenerjev, ki šteje le dva člana. Tu danes ni prisoten Livio Magoni, ki pa se mu moram javno zahvaliti, ker je letos dal od sebe vse, bil na terenu ves čas in zdržal tudi pritiske, ko je serviser sredi sezone zapustil našo ekipo. Zahvaljujem se tudi predsedniku Lovšetu, ki ga lahko pokličem tudi ob enajsti uri zvečer in je vedno pripravljen pomagati. To je tudi razlog, da je ta medalja sedaj slovenska.

V nadaljevanju je zbrane nagovoril tudi predsednik alpskega zbora in odbora, Jure Košir: “To kar je letos dosegla Tina Maze in njeno moštvo, je v slovenskem alpskem smučanju nekaj izrednega. Še nikoli nismo imeli tekmovalke ali tekmovalca, ki bi bil sposoben zmagati na vsaki tekmi. Vesel sem, da sem del te ekipe in da lahko pomagam po svojih močeh. Tini in njeni ekipi izrekam iskrene čestitke z vidika alpskega smučarja, ki se zaveda kako težko je doseči tako vrhunske rezultate. Z vzajemnostjo lahko tej ekipi zagotovimo še boljše pogoje, saj si jih tudi zasluži.

Naslednja je besedo dobila Tina Maze, po zaslugi katere bo pretekla sezona zgodovinska v slovenskem smučanju: “Za nami je res super sezona, ki smo jo zaslužili s trdim delom in vztrajnostjo, čeprav ni bilo vedno lahko. Res je, da je zdaj čas počitka, vendar pa je tudi čas za nove cilje. Ne želim si naložiti tako velikega bremena kot na začetku pretekle sezone, ko sem ciljala na veliki kristalni globus in bila po prvih tekmah razočarana. Vendar pa je ta cilj vsekakor dosegljiv, kar sem dokazala tudi z vrhunskimi rezultati. V smučanju imajo malenkosti velik pomen in upam, da v prihodnji sezoni te ne bodo odločujoče, saj je potem cilj velikega kristalnega globusa tudi povsem realen. Nikoli še nisem bila tako v vrhu kot v zadnjih treh tednih.

Tininim mislim se je za zaključek pridružil še Tomaž Lovše: “Tako kot si rekla sama, na koncu vedno odločajo malenkosti. Če ti bo uspelo osvojiti veliki kristalni globus, bo s tabo vsa Slovenija in tudi če ti ne bo uspelo, bo s tabo vsa Slovenija. Moja največja skrb pa je, da ti zagotovimo takšne pogoje, da boš že na prvi tekmi svetovnega pokala v prihodnji sezoni lahko pošteno štartala.

Leave a Comment