Tina Maze: “V Kranjski Gori na stopničke”

Le še malo nas loči od tekmovanja za Zlato lisico. Tokratni preizkušnji svetovnega pokala za ženske bosta prav posebni, saj bo tekmovanje praznovalo jubilejno petdeseto obletnico. Čeprav je muhasto vreme kar precej nagajalo organizatorju, ki je zato Zlato lisico preselil iz Maribora v Kranjsko Goro, lahko znova pričakujemo tekmi, ki bosta izpeljani na najvišjem možnem nivoju. “Pomembno je, da tekma še naprej ostaja v Sloveniji in da lahko dekleta samozavestno nastopamo pred domačo publiko. Zlata Lisica je vselej enkratna in podpora, ki jo dobimo od navijačev, je izjemna ter nedvomno pripomore k dobrim rezultatom. Moja forma je v vzponu, zadnje dneve smo tudi zelo dobro trenirali. Moj cilj so zmagovalne stopničke, kjer v Kranjski Gori še nisem bila. Strmina je zahtevna, kar ji daje poseben čar, meni pa motivacijo, da se z njo spopadem,” je pred tekmami na domačih tleh menila Tina Maze.


Tina Maze se veseli domačih tekem [foto: GEPA]

Slovenske smučarke se veselijo prihajajočega nastopa v Kranjski gori – Na progi bo sneg odstranjevalo 200 delavcev iz Maribora in Kranjske Gore.

Seveda se lahko nadejamo tudi številnih navijačev, iz tujine in seveda v večini iz Slovenije, ki bodo spodbujali najboljše smučarke sveta ob vožnjah po podkorenski strmini. Na prvi tekmi bomo držali pesti za Tino Maze, Katarino Lavtar, Eli Plut, Sašo Brezovnik, Ano Drev in Tino Robnik, 24 ur kasneje pa za Mazejevo, Lavtarjevo, Brezovnikovo, Marušo Ferk, Ano Bucik in Eli Plut. “Malce treme pred debitantskim nastopom obstaja, vendar ne bi želela ledu prebiti kjerkoli drugod kot na domači strmini,” je s samospoštovanjem dejala debitantka Saša Brezovnik.

Program

Sobota – veleslalom
10:00 – 1. tek
13:15 – 2. tek

Nedelja – slalom
09:15 – 1. tek
12:15 – 2. tek

Leave a Comment